SuperCar Lites Kuzey Avrupa Rallikros Şampiyonası başladı

160501-rx-lites-1-1

Türkiye’de tasarlanıp üretilmiş olan SuperCar Lites yarış otomobilleri 2016’da 4 ayrı Şampiyonada 30 ayrı yarışta boy gösterecek. İlk şampiyona kış döneminde kar-buz üzerinde 4 yarış olarak düzenlendi. Mayıs ayı ise diğer üç şampiyonanın 6 yarışına sahne olacak.

160501-rx-lites-1-3Perde Kuzey Avrupa Rallikros Şampiyonasının ilk yarışı ile açıldı. Cumartesi günü yapılan sıralama yarışları sonunda, iki ayrı yarı final ve final yarışı da 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda İsveç’ın Skövde pistinde yapıldı. Yoğun bir mücadelenin yaşadığı yarışlarda podyumda üç farklı bayrağın dalgalanması, ülkemizde doğup tüm dünyaya yayılan SuperCar Lites otomobiline ait şampiyonaların ne kadar büyük bir ilgi gördüğünün de göstergesi oldu.İsveç SVT televizyonunun internetten canlı yayınladığı yarışlar sonunda Norveç’li Bryntesson birinci olurken, İsveç’li Brink ikinci ve Kenya’lı Hirani üçüncü oldu.

Ajans’a kısa bir açıklamada bulunan Avitas Motorsport Direktörü Halid Avdagiç “Güzel bir havada ve yoğun bir izleyici kitlesinin önünde gerçekleşen Kuzey Avrupa SuperCarLites Şampiyonamızın ilk yarışından sonra, önümüzdeki hafta Dünya RX Lites Şampiyonamız için Almanya ve Belçika, sonra da Amerika GRC Lites Şampiyonamızın ilk iki yarışı için batı yakasında Phoenix’te olacağız. Dünya’nın dört bir tarafında rallikros yarışları için çalışırken, Türkiye Ralli ve Rallikros Şampiyonası için de Control 2 otomobillerimize TOSFED Teknik Pasaport onayı almak için müracaat etik” diyerek Türkiye’deki Ralli ve Rallikros yarışlarına da göz kırptı.

160501-rx-lites-1-2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top