Mühye’de ilk gün, podyumu ‘hız’ belirledi..

Kadir Küçükaydın -Arda Arslan, 17'nci kapıda rekor zıplayış yaptılar..

Kadir Küçükaydın -Arda Arslan, 17’nci kapıda rekor zıplayış yaptılar..

Türkiye Offroad Şampiyonası’nde üçüncü ayak yarışı Ankara’da ‘hızlı’ başladı. Ankara Offroad Kulübü tarafından Çankaya ilçesi Mühye köyünde düzenlenen yarışta ilk gün (bugün) ‘hız etabı’ koşuldu. Offroadun klasik yapısında orman etabı olarak bilinen ve genelde orman alanlarında kurgulunarak birden fazla turlu ve birden fazla startlı koşulan etap, Ankara’da kısmi değişime uğradı ve 13.5 km’lik mesafesi, sert zemini ve de süratli yapısı ile hız etabı olarak üç kez ve her biri tek turla geçildi.

Himmet Şengül - Serkan Sarıkaya ilk gün takla attılar

Himmet Şengül – Serkan Sarıkaya takla attılar

Ankara Offroad Şampiyonlarından Himmet Şengül, bu yarış öncesi ajansta çıkan yazısında “hızlı olanın kazanacağını” ifade ederken etabın hız karakterine vurgu yapmıştı. Himmet Şengül, 3.5’luk Mitsubishi Pajero’su ile hız etabının ikincisinde kritik bir noktada yoldan çıktı ve takla attı. Pajero, düştüğü yerden çekici ile ancak etabın tüm geçişleri tamamlandıktan sonra çıkarılabildi.

İsmail Ayhan - Bora Kayım, Mühye'de ilk günün en hızlıları oldular

İsmail Ayhan – Bora Kayım, ilk gün 2. oldular

Takla anında Şengül yara almadan aracından çıkarken, kopilotu ve kendisi de yarışçı olan avukat Serkan Sarıkaya’nın eli ile ilgili rahatsızlık yaşadığı bilgisi üzerine etaba ambulans girdi. Ancak ilk kontrolünde ciddi bir bulgu rastlanmayınca ambulans görev yerine geri döndü. Hızlı olduğu kadar ilk bölümünde sıkı bir tırmanma ve son kısmında da çok dik ve ciddi bir inişin olduğu etapta ilk geçişlerde genelde temkinli olan yarışçılar, etabın düzlük kısmında yer alan zıplama noktasında ise dört tekerlerini yerden çok fazla kesince kameralara birbirinden nefis görüntüler verdiler.

İlk gün tek etabın üç kez geçilmesi sonrası, Hüseyin Memi – Ali Pertev CJ5’leri ile 60 toplam puanla ilk günü lider tamamladılar. Andoff’un iddialı yarışçılarından İsmail Ayhan-Bora Kayım, Mitsubishi L200’leri ile toplamda 49 puanla 2’nci, Kenan Özsoy – Sebahattin Çağlayan ikilisi Jeep Wrangler’leri ile 3’ncü oldular. Andoff offroad yarışında ikinci gün (pazar) yine Mühye köyünde, ilk egabın start noktasına 100 metre mesafede kurulan kapılı seyirci etabı ile devam edecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara160528-andoff-off-1-GK

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top