Meeke, Portekiz’de farkı açtı

Rally Portugal 2016

Portekiz Rallisi’nde son güne Citroen pilotu Kris Meeke liderliğinde gidiliyor. O’nun 45 saniye ardından Sebastien Ogier ve +3 saniye farkla Andreas Mikkelsen izlediler. Hyundai’den Dani Sordo, podyumun en yakın takipçisi ancak Mikkelsen ile aras 32 saniye fark var. Dün (cumartesi) geçilen altı özel etabın 3’nde Meeke, 2’nde Mikkelsen, 1’inde ise Ogier en iyi zamanları kaydettiler.

Önceki gün (Cuma) aracında direksiyon hidroliğinde arızası yaşayan Jari-Matti Latvala, direksiyonda olağanüstü çaba sarf etmek zorunda kaldı. Gün sonunda, ellerinde toplayan su kabarcıkları Finli pilotu ciddi ağrı kaynağı oldu. Takımın tıbbi ekibine danıştıktan sonra, yatıştırıcı blister sıvı kullanan Latvala, Cumartesi sabahı ağrısız ellerle direksiyonu tutmak için gece boyunca tıbbi destek aldı.

Rallide son gün olan bugün (pazar) ikisi 22.47 km’lik Vieria Do Minho olmak üzere toplam 4 etap geçilerek finişe ulaşılacak. Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa, önceki gün (cumartesi) akşamı Passos’daki Volkswagen servis alanında Volkswagen takım sürücüleri ile Portekizli José Azevedo da Silva, Rui Cabeda Marco Moreiras ve João ile bir araya geldi

Wolkswagen takım pilotu, son şampiyon Sébastien Ogier, dün gün sonunda yaptığı açıklamada “çok yorucu bir gündü, ama bir kez daha elimizden gelen her şeyi yaptık. Özellikle günün ikinci lupundaki performansımızdan yana çok memnunum. Son derece sert ve kaba yollarda lastik seçimi kesinlikle bize katkıda bulundu. Son gün (bugün), binlerce seyircinin önünde powerstage’de puan için mücadele edeceğiz” dedi.

Takım direktörü Jost Capito ise,  “Ogier, Mikkelsen, Latvala her üç pilotumuz da ellerinden gelenin en iyisini yaptılar, bundan daha fazlası beklenemezdi. Mikkelsen, özellikle, heyecan verici Portekiz Rallisi podyuma için adeta savaştı! Sébastien Ogier’ın performansı gurur verici. Portekiz’de son gün (bugün) Volkswagen için güzel bir gün olacak” diye konuştu. Portekiz Rallisi’nde son gün öncesi genel klasman şu şekilde;

1.Kris Meeke/Paul Nagle (GB/IRL), Citroën, 1h 28m 53.3s
2. Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F), Volkswagen, + 45.3s
3. Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N), Volkswagen, + 48.4s
4. Dani Sordo/Marc Martí (E/E), Hyundai, + 1m 20.0s
5. Eric Camilli/Benjamin Veillas (F/F), Ford, + 3m 04.2s
6. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN), Volkswagen, + 4m 07.8s
7. Mads Østberg/Ola Fløene (N/N), Ford, + 6m 32.8s
8. Martin Prokop/Jan Tománek (CZ/CZ), Ford, + 8m 11.8s
9. Pontus Tidemand/Jonas Andersson (S/S), Škoda, + 9m 54.2s
10. Nicolas Fuchs/Fernando Mussano (RCH/RA), Škoda, + 10m 26.2

 

Son 70 haber

1 Yorum - “Meeke, Portekiz’de farkı açtı”

  1. Nurican Hızır

    Vosvos devri kapanıyor galiba…

Yoruma kapalı

Go To Top