Marmaris’te podyumu lastikler belirledi

Uğur Soylu -Emir Şahin, 3'ncü oldukları Marmaris'te grup N birincisi..

Uğur Soylu -Emir Şahin, 3’ncü oldukları Marmaris’te grup N birincisi..

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci rallisinde de birincilik kupası ve puanlarını rakiplerine kaptırmayan Yağız Avcı, şampiyonadaki liderliğini pekiştirdi. Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı’nın kişisel girişimleri ile Marmaris’te kurgulattığı otomobil sporları festivali çerçevesinde gerçekleştirilen Marmaris Rallisi’nde zorlu parkur ve kırıcı zemine ikinci gün eklenen yağmurun da etkisi ile yarışçılar için daha da çetin şartlarda geçen rallide, Murat Bostancı 2’nci, Uğur Soylu ise 3’ncü olarak podyum yaptılar.

Dün (cumartesi) Marmaris Atatürk Caddesinde kurulan start tak’ından Marmarisliler ve diğer illerden gelen motor sporları tutkunları tarafından yakından izlenen festival startı ile başlayan Marmaris Rallisi, bugün (pazar) saat 17’den itibaren aynı yerde kurulan finiş tak’ında sona erdi. Türkiye Ralli Şampiyonası’nın yanı sıra, Avrupa Ralli Trophy Kupası ve Türkiye Historik Ralli Şampiyonası’na da puan veren Marmaris Rallisi’ne 41’i ulusal, 11’i historik olmak üzere 52 kayıt geldi. Cumartesi günü saat 13.30’da 48 ekibin start aldığı rallide, yol dışı ve mekanik arızalar gibi nedenlerle yarışı tamamlayamayan ekiplerin haricinde ulusalda 21 araç finiş gördü.

Rallinin zirvesi için verilen zorlu mücadelede, parkur ve zemin koşulları kadar lastik tercihleri de etkili oldu. Etaplarda lastik patlatıp deştirmek zorunda kalan ve bu yüzden dikkat çekici zamanlar kaybeden isimler arasında, yarışın podyumunu paylaşan isimler de yer aldılar. İlk etapta patlattığı lastik nedeniyle kaybettiği zamanı sonrasında geri almak için uğraşan Murat Bostancı, bu hedefine 11.3 saniye kadar yaklaştı, ancak kendisi de lastik paylatıp zaman kaybeden Yağız Avcı, ilk gün ele aldığı liderliği, tecrübesi ile finişe kadar taşımasını bildi. İki şampiyonun 1-2’nci oldukları ralliyi 5.3 dakika farkla 3’ncü olarak tanamlayan Uğur Soylu-Emir Şahin ikilisi, Mitsubishi Evo 9’ları ile aynı zamanda grun N kupasını kazandılar.

11 Ekibin katıldığı historikte ise 7 ekip finiş görebildi. Bonus Parkur Racing pilotu Engin Kap, Mk2 Escort ile ve en yakın rakibinin 5 dakika önünde Marmaris tak’ında 1’ncilik kupasını kaldırdı. Diğer bir Mk 2 ile Kemal Gamgam 2’nci, ilk gün mekanik sorun yaşayan ve supeRally ile parkura geri dönen Burak Türkkan 3’ncü oldular. Marmaris Rallisi haberleri ve ayrıntıları devam edecek, ajanstan ayrılmayın habersiz kalmayın..

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Marmaris

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top