Marmaris’te Offroad çetin geçti!

S3-1

Federasyon tarafından düzenlenen Marmaris Auto Sport Festival çerçevesinde Vezirköprü’nün Kunduz Ormanları yerine Marmaris’in İçmeler beldesinde düzenlenen sezonun üçüncü offroad yarışı, Ekrem Aydın-Muharrem Ekebil’in (üstte) zaferi ile sona erdi. Mitsubishi Pajero ile yarışan Aydın-Ekebil ikilisi, yarışın 8 etabından 3’ünden 1’inci, 2’sinde 2’nci, birinde 3’ncülük puanları çıkardılar  ve toplamda 126 puanla genel klasman ve S3 1’ncilik kupalarını kaldırdılar.

Opel Frontera ile yarışa katılan Ankaralı Cemal-Cemil Akagündüz’ler, 3 puan farkla 2’nci oldukları yaırşa ilk kupalarını kazandılar. İlk gün iki etaptan puansız çıkan Hüsnü-Hasan Talyan’lar, 101 puanla üçüncü oldular. Yarış sonunda S1’de Suzuki Vitara ile 151 puanlı Deniz Dağlı-Sibel Dağlı; S2’de Suzuki ile 136 puanlı İrfan Özdemir-Engin Başkurt; S3’de Mitsubishi Pajero ile 142 puanlı Ekrem Aydın-Muharrem Ekebil; S4’de ise Jeep Cherokee ile 128 puanlı Murat Taşlıdağ-Hüseyin Kurt, sınıflarında 1’ncilik kupalarını kazandılar.

Veziroff kulübü tarafından organize edilen yarışın ilk günü orman etabı 4 kez geçilirken, ikinci günün seyirci etabı da gün boyunca 4 kez mücadeleye sahne oldu. İlk gün ormanın sert ve kırıcı olan zemini, gece yağan yağmurun da etkisi ile ikinci gün etabını bir nebze olsun yumuşattı ancak bu kez de dere yatağından geçişlerde kapıları olan etapta var olan iri taşlar da bir çok araçta beklenmedik hasarlar yarattı. Takla atanlar kadar, yürüyenlerinde kırılmalar ve mekanik arızalar yaşayanlar finiş göremediler.

Vitara ile yarışan Sinoplu İlayda Hancı-Batuhan Korkut, ilk gün takla atmalarına karşın yarışı S1’de 3’ncü sırada tamamlayarak kupa aldılar ve alkışlandılar. Selahattin Yıldırım-Cengiz Çetin ikilisi de ikinci gün ilk seyirci etabında takla atmalarına karşın, kırılan ön camları yerine gözlük kullanarak sonraki etapları geçtiler ve gün sonunda yarışı  S2’de 6’ncı olarak tamamladılar. Denizlili Mahir Bozdemir-Abdullah Yeniyol ikilisi ikinci gün seyirci etaplarının ikincisinde 11’nci kapıya gitmeye çalışırken Pajero’ları ile sağ tekerlerini tümsekten düşürüp sağ kapı üzerine yan yattılar. Görevlilerin müdahalesi ile düzeltip etap ihracı sonrası serviste araçlarının sorunları gidererek parkura geri dönen Padoff ekibi S3’te 7’nci bitirdikleri yarışın genel klasmanında da 14’ncü oldular.

37 Ekibin mücadele ettiği Marmaris Offroad Yarışı’nın kupa yöreni sonuçların açıklanmasından yarım saat sonra Grand Yazıcı Marmaris Palace Oteli’ndeki offroad yarış merkezinde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı’nın da katılıp başarılı sporculara kupalarını verdiği ödül töreninde gün ve yarış yorgunluğunu üzerlerinden atamadıkları gözlenen offroadçular, sezonun üçüncü randevusu olan Andoff Ankara yarışında görüşmek dileklerini seslendirip vedalaştılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Marmaris

Üstteki yarış fotoğrafları haricinde, aşağıdaki yarışçıların banner’larını tıklayarak da galerilerindeki fotoğraflarını ekranınıza getirebilirsiniz. 

foto-logokadirk-500

logo-foto-i-ayhan

ilerleyen dakikalarda..
logo-foto-cevdet-durdu

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top