Gala gecesine efsaneler damga vurdu

2015 Türkiye Historik Ralli Şampiyonası Takımlar Şampiyonu; Parkur Racing

2015 Türkiye Historik Ralli Şampiyonası Takımlar Şampiyonu; Parkur Racing

Marmaris’te düzenlenen 2015 Gala gecesi ile, sadece geçtiğimiz sezonun başarılı sporcuları değil, aynı zamanda Türk Otomobil Sporları’nın çeyrek yüzyıllık tarihinde iz bırakan isimler de onurlandırıldı. Federasyon Başkanı Serkan Yazıcı, yönetiminin en önemli etkinliği olan Marmaris Autosport Festivali kapsamında ralli, offroad ve klasik ralli yarışları ile bir yandan Marmaris’i otomobil sporları ile tanıştırırken, diğer taraftan da geçtiğimiz sezonun ödül törenini de festival programı çerçevesinde gerçekleştirerek hem geçtiğimiz sezonun başarılı sporcularına kupalarını verdi hem de yakın geçmişte takım arkadaşı veya rakibi olan sporcularla birlikte sporun son 25 yılında derin izler bırakan isimleri biraraya getirip özel bir kupa ile onurlandırdı.

Marmaris Grand Yazıcı Turban Oteli balo salonunda düzenlenen gece, başkan Serkan Yazıcı’nın konuşması ile başladı. Yönetim olarak göreve geldiklerinde sporun genelinde hakim olan kırgınlıkları ve küslükleri bitirmeyi kendilerine öncelikli misyon edindiklerini söyleyen Serkan Yazıcı, sporun geleceği için de umut veren sözler sarf etti. Başkan Yazıcı, 2017 sezonunda ERC’nin geri döneceğini müjdeledi, aynı zamanda rallikros ve tırmanma branşlarında da uluslararası çapta yarışlar yapmak için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

İkiyüze yakın kupanın dağıtıldığı 2015 ödül törenine öncesinde organizatör kulüplerin başkanlarına birer plaket verildi. Ardından Türkiye Şampiyonaları’nın 2015 podyumlarında yer alan sporcular anons edilerek kupaları teslim edildi. Federasyon yönetim kurulu üyeleri ve Marmaris bürokrasisinin üst düzey temsilcilerinin verdikleri kupalarını davetlilerin alkışları altında alan sporcular ise görkemli gecenin ardından hafta sonu yapılacak olan yarışları gözönüne alarak galanın tamamlanmasının hemen ardından otellerinde dinlenmeye çekildiler.

Gecenin en çok alkış alan sahnesinde sporun son 25 yılının yıldızları vardı. Emre Yerlici’den İskender Atakan’a; Adnan Saruhan’dan Yusuf Avimelek’e, Levent Pekğn’den Mustafa Akpınar’a kadar pek çok eski yıldız sporcular onca yıl aradan sonra yeniden hatırlanmaktan ve yeniden kupa kaldırmaktan yana duydukları memnuniyetlerini gece boyunca yaptıkları sohbetlerde dile getirdiler. 2015 Sezonunun son podyumlarında ye alıp kupa kazanan sporcular ise, yaklaşık beş aydır özlemle yolunu gözledikleri kupalarına sonunda kavuşmuş olmanın mutluluğunu yüzlerinden eksik etmediler.

Kupa töreni, Azeri sanatçının ülkesi ve dünyadan zengin bir repartuarından parçalar seslendirmesi ardından akrobatik gösterilerle sürdü. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden program, en son ralli kupalarının dağıtılması ile tamamlandı. Marmaris’te festival ruhunda yarışlar ve etkinliklerin yer aldığı yoğun program bugün (cumartesi) ve yarın (pazar) yarışlar ile sürecek. Yarışların finişleri ise pazar günü öğleden sonra yine Marmaris’in merkezinde kurulu olan finiş taklarında sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Marmaris

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top