2016 RX Lites, Almanya’da Ayhancan’sız başladı

160506-rxlites-alm-3

RX Lites Şampiyonasında Toksport ile yarışacağını duyuran genç pilot Ayhancan Güven’nin ani bir karar ile şampiyonadan çekilmesinden sonra, şampiyonanın ilk yarışının dört farklı 4 sıralama yarışı bugün Hockenheim Ring’te tamamlandı. Günün sonunda Norveçli Bryntesson 1., Fransız Raymond 2., İsveçli Hvaal 3. durumda. Yarışın en iddialı isimlerinden Kenyalı Hirani ise sıralama yarışları sonunda 8. durumda.

160506-rxlites-alm-1Yarın (Pazar) koşulacak yarı final yarışlarında ise sıralama yarışlarının toplan neticesine göre 1-3-5-7-9 ve 11. sıradaki otomobiller ilk gurubu oluşturup bir arada start alırken, ikinci gurupta ise 2-4-6-8-10 ve 12. otomobiller bir arada start alacak. Her yarı final yarışında ilk üçe giren pilotlar son 6’lı bir gurup oluşturup final yarışına çıkacaklar.

Ajansın edindiği bilgilere göre, Ayhancan’ın Şampiyona’dan çekilmesinden sonra, Türkiye’de tasarlanıp üretilen RX Lites Şampiyona otomobillerinden birinin direksiyonuna genç ve hızlı olan bir Türk pilotun geçmesi yönünde çalışmalar yeniden başlamış bile. Yeni pilotun test programı üzerinde çalışmalar devam ediyor. Konu hakkında yeni bilgilere ulaştıkça, izleyicilerimizle paylaşıyor olacağız.

160506-rxlites-alm-2

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top