Süper’in dublesi Ümit Ülkü’den!

Ümit Ülkü, süper'de iki 1'ncilik, maxide bir 1'ncilik elde etti

Ümit Ülkü, süper’de iki 1’ncilik, maxide bir 1’ncilik elde etti

Türkiye Pist Şampiyonası, İzmir Park’taki hararetli yarışlarla açıldı. Süper ve Maxi kategorilerde 6’şar sporcunun asfaltta sergiledikleri performans, her yarışta en az ya birer ‘dokunma’ veya spine zemin hazırladı. Yarış aralarında gösteri amacıyla piste çıkan drift araçlarının geniz yakan lastik ve gözleri buğulayan dumanlarıyla coşan tribünlerde, beşyüzden fazla yarış sever hem yarışların adrenalinini ve hem de driftçilerin büyüleyen gösterilerini bir arada izleyerek dolu dolu bir hafta sonu yaşadılar.

İzmirli şampiyon milli sporcu Ümit Ülkü, süper kategoride BMW’si ile rakiplerini bir kez daha ardına dizdi ve süper kategorinin her iki yarışında da birincilik kupalarını kaldırdı. Süper kategoride günün en dikkat sonuçlarını ise genç pilotlardan Yağız Gedik kaydetti ve yeni takım kurdukları tecrübeli sporcu Ahmet Mutlubaş’tan aldığı Honda Tye R ile günün her iki süper yarışında da ikinci kupalarının sahibi oldu.

Ancak, Yağız Gedik’in aracına yarışlar öncesinde yapılan resmi itiraz başvurusu üzerine, yarışlardan sonra federasyon teknik kontrol sorumlusu Mehmet Tamer tarafından açılarak ölçümleri yapılacak olan aracın kuralları uygunluğunun onaylanması halinde, Gedik, eve çifte kupa ile dönecek. Süper kategoride üçüncülük kupaları ise ilk yarışta Honda ile yarışan Ahmet Mutlubaş, ikinci yarışta ise BMW ile yarışa katılan Galip Atar’ın oldu.

Maxi kategoride ise, ulusal şampiyonaya dönüş yapan eski şampiyonlardan İbrahim Okyay, diğer yarışçılar tarafından aynı kategoride yarışılması konusunda sıkça eleştirisi yapılan yeni aracı BMW Z4 ile Türkiye’de ilk kez asfalta teker bastı ve beklendiği gibi açık ara farklarla maxi grupta günün her iki birincilik kupalarını kazanarak sezona başladı. İlk yarışta yaşadığı fren problemine rağmen Porscheli rakiplerini ardında bırakarak 2’ncilik kupasını kazanan Ümit Ülkü, günün ikinci maxi yarışında ise turları tamamlamadan pit’e girince, bu yarışın ikincilik kupası Ahmet Mutlubaş’ın oldu. Maxi’nin ilk yarışında genç pilotlardan Ali Özerinç, ikinci yarışta ise Bilal Saygılı Porsche’leri ile podyuma çıkıp 3’ncülük kupalarını aldılar.

Yarışın ödül töreni tüm yarışların tamamlanmasından sonra pistte düzenlenen törenle kazanan sporculara takdim edildi. İzmirPark’taki sezonun ilk ve hararetli yarışlarından ayrıntılar, sporcu yorumları ve yarış fotoğrafları yarın (pazartesi) ajansta ayrıca yer alacak. Ajanstan ayrılmayın habersiz kalmayın.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top