Saygılı Rulman 26. Ege Rallisi ardından..

Bilal Saygılı ve Ömer Tolon

Başkan, Power Stage etabın helikopterle geldi

Saygılı Rulman 26. Ege Rallisi’ne tam kadro katılması beklenen federasyon, başkan Serkan Yazıcı, başkan yardımcısı Ömer Tolon ve yönetim kurulu üyesi Nisa Bozkurt Ersoy, ilk gün seyirci etabında ısezonun ilk yarışını birlikte izlediler. Başkan Yazıcı, ikinci gün son etap olan powerstage’e özel helikopteri ile geldi ve uzun süre etaptaki rekabeti izledi.

160415-ege-heliBaşkan’ın helikopterinde, sağ kolu Ömer Tolon ile rallinin isim sponsoru ve kendisi de pist yarışçısı olan Saygılı Rulman’ın sahibi Bilal Saygılı da vardı (üstte). İzmirli ve ana sponsor olarak Başkan Yazıcı’yı İzmir’e geldiği andan itibaren misafir ettiğini söyleyen Saygılı, Tolon ile birlikte son etabı izlerken, rallinin kendisini fazlsıyla yorduğunu itiraf etti. Tolon ve Saygılı, etabın bitmesine yakın yine başkanın helikopteri ile (solda) etaptan ayrıldılar..

160415-ege-seyirci-park

Seyirci, davete uymadı!
Federasyon, Ege Rallisi’nde seyircinin parkura çekilebilmesi için organizatör kulübe hem maddi hem manevi destek verdi. Ömer Tolon, seyircilere yönelik planlamanın mimarıydı. Öneriler seslendirdi, sahada çalıştı. Eosk, büyükşehir bekediyesinin desteği ile hem şehrin birçok şemtinde ralli afişini billboardlara taşıdı, hem de belli başlı metro istasyonları ile start noktası Forum Bornova’da kurduğu standlarda halka broşür dağıttı, seyirci etabına davet için ücretsiz ulaşım ve ikramları söylemledi. Ancak, tüm bu çalışmaların karşılığında, ne yazık ki, pawerstage etabına istenilen boyutlarda seyirci çekilemedi.

160415-ps-seyirciÖnceki yıllarda Beyler olarak bilinen etabın çöplük kavşağı adıyla meşhurlanna virajına hakim tepede kurgulanan seyirci noktasında köfte makarnalı ikram, pazar gününü rali seyretmeye adayan İzmirliler tarafından rağbet gördü. Etabın seyirci ulaşım yolu da, insanları fazla yürütmemek adına nereeyse kavşağa kadar trafiğe kapatılmadı. Etaba kendi araçlarıyla gelenlerin iki şeritle park ettiği yol, önceki yıllara göre göz doldurdu fakat kulübün internet sitesi üzerinden aktif ettiği ve standlarla desteklediği kayıt sistemine 320’den fazla yapılan kayıtta yarış günü fire verildi. Seyirci yolunda park etmiş tek bir otobüs vardı ve etrafında da Eskişehirli gözetmenler dikkat çekti. Sonuç olarak, federasyonun kulüp ile birlikte seyirciye dönük attığı adımlar, Ege’de önceki yılların üstünde netice alsa da, gözler çok daha fazla seyirciyi power stage etabında görmeyi bekledi.

160415-ege-ps-bilgili

İzmirlilerin tampon mücadelesi..

Powerstage etabında seyircilerin en çok dikkatini ve tezahüratını çeken an, iki İzmirli rallicinin çöplük virajına tampon tampona geldikleri andı. Etaba kendisinden önce başlyan rakibi Seferihisarlı Doğukan Alkan’ın Palio’sunu, güçlü aracı Peugeot ile etabın ilk yarısında yakalayan ve bir süre tamponunda giden Uygar Bilgili, ancak çöplük’ten sonra yaptığı atakla amacına ulaştı. Onların tampon mesafesindeki mücadelesi de, seyircilerden bolca alkış aldı. (Fotoğraf: Sinem Hoşgör)

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top