RACB, genç yeteneği RX Lites ile ödüllendirdi

RXLites2015_CanadaRX_Gallery_25

Belçika Kraliyet Otomobil Kulübü (RACB) ve Avitas Motorsport /RX Lites işbirliğiyle yürütülen genç yetenek kampanyası geçtiğimiz günlerde sona erdi. Belçika’da ülke çapında 172 başvuru alan ve oldukça ilgi çeken kampanyada, 22 Nisan Cuma günü yapılan son elemelerle kazanan isim açıklandı. Önce 20 kişilik bir gruba indirilen adaylar, SPA pistinde düzenlenen günde gokartlarla zaman karşı yarıştılar. Sadece zaman değil, teknik açıdan da değerlendirilen adayların en iyi altısı final grubuna seçildi. Finalde, bir R2 ile hem toprak hem de asfalt zeminde hünerlerini sergileyen adaylar, son olarak sözlü mülakata alındı ve jüri tüm bu değerlendirmeler sonucunda karara vardı.

23 yaşındaki Régis Gosselin, bu uzun ve zorlu seçmeler sonucu kazanan isim oldu. Gosselin, dedesinden ona geçen otomobil sporları merakı ile küçük yaşta kartinge başladı. Dedesi Gustave Gosselin, 1964’te Spa pistindeki 24 saat yarışını kazanmış, 1965’te ise LeMans 24 saat yarışında Ferrari ile ikinci olmuştu. Régis, kartingde kısa zamanda yükselişe geçti. 4 zamanlı motorları olan kategoride ilerledi ve 2014 yılına geldiğinde Clio Cup Talent Challenge Şampiyonu oldu. Eurocup Clio Benelux’te beşinci olurken Belçika Kulüp Şampiyonu olmayı da başardı.

Regis-Gosselin-683x1024

Régis Gosselin

“RACB tarafından desteklenen RX Lites Yetenek yarışmasını kazandığım için çok mutluyum. Rallikros adrenalin ve gösteriyi birleştiren bir disiplin. Bu otomobiller de bu formatta yarışabilmeleri için özel olarak üretilmiş. Zaten 310 beygirlik güce sahipler ve kullanmak çok zevkli olacak” diyen Gosselin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Son altı kişilik finale kaldığımızda biraz korkuyordum çünkü hepimiz diğerinin iyi olduğunu biliyorduk. Özellikle Gino Bux’un tecrübesinden haberdardık. Dolayısıyla final elemelerini kendim için yeni bir deneyim olarak gördüm ve çok fazla baskı altında olmadım. Özellikle bu tip pistlerde ve toprakta çok deneyimsizdim. 5 adet rehberli tur attık ve sonra tek başımıza 5 adet de zamana karşı tur attık. Otomobilden inerken Gino ve diğer arkadaşlar yanıma geldi ve en iyi zamanı yaptığımı söylediler. Toprak ve asfaltın karışımı olan Mettet pistini deneyimlemek için sabırsızlanıyorum. O Mayıs hafta sonundan sonuna kadar faydalanmak istiyorum. Bu, neler yapabileceğimi ortaya koymak için müthiş bir fırsat.”

RX Lites 2016 sezonu 9-10 Mayıs hafta sonunda Hockenheim yarışı ile başlıyor. FIA Dünya Rallikros Şampiyonası ve Alman Turing Otomobiller Şampiyonası’nın  (DTM) ortak programa sahip olduğu hafta sonunda RX Lites ekipleri de sezonu açacak. Bundan hemen bir hafta sonra da Belçika’nın Mettet  Jules Tacheny Pisti’nde gerçekleşecek ikinci ayak için ekipler buraya hareket edecekler. Bundan önce Amerika, Kanada, Fransa, Norveç, İsveç ve İngiltere otomobil sporları federasyonları ile benzer seçmeler yaptıklarını ifade eden Avitas Motorsport Direktörü Halid Avdagiç: “Dünyanın dört bir tarafında SuperCarLites yarış otomobillerimiz ile 4 kıtada 4 ayrı şampiyonada yılda 30 farklı yarış organize ederken, bir çok ülke federasyonu ile çok yakın çalışıyoruz. Umarız yakın zamanda ülkemizde de benzer çalışmalar yapma imkanımız olur” diye konuştu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top