Parkur Racing, historic’te yine zirvede başladı

160417-ege-hist-podyum

Türkiye Historik Ralli Şampiyonası’nda yeni sezon değişmeyen şampiyon Parkur Racing’in yeni bir zaferi ile başladı. Saygılı Rulman 26. Ege Rallisi’nde, şampiyon pilotu Engin Kap’ın birincilik kupasını kaldırması ile yine historikte podyumun en üst basamağına çıkan Parkur Racing, podyumun diğer basamaklarını ise bu kez rakiplerine kaptırdı!

Son şampiyon eski takım pilotu Finli Hannu Pulkkinen’i bu sezon şampiyona rekabetine dahil etmeyen Parkur Racing, yeni sezonun ilk yarışına üç kayıt yaptırdı, ama iki Mk2 ile start aldı!  Takımın patron pilotu Kerem Üstünkaya, bir süre aradan sonra Mk2’si ile asfalta çıkmaya niyetlendi ve Ege’ye kendi adına da yarışa kayıt yaptırdı ancak starttan bir gün önce, kaydını geri çektirdi. Kerem Üstünkaya, ajansa yaptığı açıklamada işlerinin yoğunluğunu gerekçe gösterdi.

160417-ege-hist-kap

Engin Kap-Erhan Arıkan

Takım, kariyerinde birçok şampiyonluk bulunan ve geçen sezon sonunda 2016’da yarışma konusunda kararsızlık sergileyen Engin Kap’ın Mk2’sini birinci pilot olarak deklare etti. Diğer Mk2 ile de Burak Türkkan parkura çıktı. Engin Kap, seyirciye de büyük keyif veren sürüş stilini Ege’de de cömertçe sergiledi. Etaplarda seyirciler tarafından ‘beklenen’ ve en az son spec otomobiller kadar keyifle izlenen Mk2’si ile Engin Kap, rallinin historic’ler için geçerli altı özel etabının altısında da en iyi zamanları yaparak en yakın rakibinin 6.5 dakika önünde  yeni bir zafere daha imzasını attı. Engin Kap’ın toplam zamanıyla günün genel klasmanında son spec bir çok aracı geçerek Mk2’si ile yarışı 12’nci tamamlaması da dikkatle izlendi.

Burak Türkkan

Burak Türkkan

Parkur Racing brandingli diğer Mk2 ile yarışan Burak Türkkan ise, “ilk günü çöpe attık’ dediği rallinin son etabı olan power stage’ı ise frensiz geçmek zorunda kaldı ve 4’ncü olarak Ege’den istediği sonucu alamadı. Türkkan, K2’de 3’ncü oldu.

Geçtiğimiz sezon historikten uzak kalan 2010 Türkiye Historik K1 Şampiyonu Kemal Gamgam, Mk2’si ile ikinci günün tüm etaplarında Engin Kap’ın ardından 2’nci zamanları yaptı, K1’de ise 1’ncilik kupasını kaldırdı.Yarış haftasındaki sağlık rahatsızlığı nedeniyle ilaç alarak direksiyona geçen Kemal Gamgam, sezonun ilk rallisinde historik şampiyonasının bu yıl daha renkli geçeceğinin sinyallerini verdi.

Historik’te K1’de ikinci sırada yeni bir araç ve yeni bir isim sürprizi yaşandı. Kariyerinde pek çok yarış zaferi bulunan eski kopilotlardan Levent Gür, üç yıldır hazırlamakta olduğu Murat 131’ini nihayet parkura çıktı. İlk gün Engin Kap’ın ardından 2’nci zamanları yapan ve günü iki Mk2 arasında tamamlayan Levent Gür, ikinci gün etaplarında Kemal Gamgam’a geçildi ve bir sıra geriye düşerek 131’ini finiş seremonisine dahil ederek, K1’de ise 2’ncilik kupası ile eve döndü.

Kemal Gamgam

Kemal Gamgam

Ege Rallisi ile birlikte yeni sezonda Historicler için farklı bir uygulama vardı; geçen sezonlarda ulusalların ardından ve mahallilerin önünden start alan historic’ler, bu kez ulusal klasmanın ortasında parkura çıktılar. Ulusal ve Historic klasmanlarının dışında, günün karma klasmanında da historikler, yaptıkları zamanlara göre ulusallarla birlikte tasnif gördüler. Rallinin karma klasmanında Engin Kap-Erhan Arıkan 12’nci, Kemal Gamgam-Orkun Demir 25’nci, Levent Gür-Oytun Albayrak ise 29’uncu sıralarda ralliyi tamamladılar.

Haydar Güçlü-Durgut Berberoğlu ikilisi, klasik BMW’leri ile tak’taki anonslarda hep ‘en yaşlı araç ve en yaşlı pilot olarak anons edildikleri Saygılı Rulman 26. Ege Rallisi’nde K2’de 4’ncü sırada finiş gördüler. K1’de 2’ncilik kupasını, Murat 131’li Gerçek-Bahar Sunman çifti kazanırken, historik’in Bursalı iki yeni ekibinden Yılmaz Köprüsü-Özcan Opçin ikilisi Kadett D’leri ile 6’ncı sırada finiş yaptılar, K2’de ise 5’nci oldular. Diğer Bursalı Orhan Zümrüt-Ünsal Deniz ikilisi ise, Ascona 200’leri ile 8’nci sırada tamamladıkları Ege’de K2’de 6’ncılık puanı ile sezona başladılar. Ege’de finiş görmeyen tek historik pilotu Sinan Dündar oldu ve rallinin son etabı olan Power Stage’de Golf’ündeki elektrik problemi yaşadı. Dündar, 25 dakikada sorunu gideremeyince zaman aşımından yarışı bıraktı, ama yeniden çalıştırmayı başardığı aracıyla etabı normal etap olarak bitirdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top