Orhangazi’de yine ve yeniden, Ümit Ülkü..

140424-ogazi-umit

Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın ikinci randevusu olan Orhangazi Tırmanma Yarışı’nı İzmirli son şampiyon Ümit Ülkü, yine ve yeniden kazandı. Geçtiğimiz yıl aynı fakat daha kısa olarak koşulan parkurda da en iyi çıkış zamanı ile birlikte günün birincilik kupalarını kaldıran Ülkü, bu yıl da geleneğini bozmadı ve hem günün birincisi oldu, hem de günün en iyi çıkış zamanı kupasını yine koleksiyonuna kattı. 7 km’lik parkurda üç çıkış üzerinden gerçekleştirilen yarışta ulusalda 10, mahalli de ise 6 yarışmacı mücadele etti. 3 Yarışçı hem ulusal hem de mahalli katıldıkları için, Orhangazi’de 13 farklı sporcu rekabete dahil oldular.

Toktaş, antrenmanların en hızlısı

Toktaş, antrenmanların en hızlısı

Yarıştan önce iki antrenman çıkışının yapıldığı tırmanma yarışında, kategori 1’de yarışan Burak Başlık, Citoren Saxo’su ile ilk antrenman çıkışında takla attı. Servis alanında onarılan aracı ile Başlık, antrenman çıkışlarını yapamadığı yarışın asıl mücadelesine dahil oldu ancak yarışı tamamlayamadı. Antrenmanlarda günün en iyi çıkış zamanları Bursalı sporculardan İsmet Toktaş kaydetti. O’nun 3.09.21’lik ikinci antrenman çıkışı zamanına Porsche’si ile Ümit Ülkü, yine ikinci çıkışta 6.5 saniye yaklaşabildi (3.15.92).

Ertarman, evinde kazandı

Ertarman, evinde kazandı

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın efsane isimlerinden “Değişmeyen Şampiyon”sloganıyla ünlü Ali Bacıoğlu, yirmi yıl aradan sonra Orhangazi’de yine parkurlarda göründü. Oğlu Selim Bacıoğlu’nun Peugeot 207R2T’si ile katıldığı yarışta Ali, oğlunu yakından takip etti ve destekledi. Antrenman çıkışlarında turbo sorunu yaşayan Selim Bacıoğlu, ilk start öncesi serviste sorununu giderdi. Ancak junior Bacı, yarışın ikinci çıkışta start almadı. Bursalı tırmanma şampiyonlarından Hakan Ertarman, Demsaş brandingli Renault Clio Ragnotti’si ile, ‘evinde’ beklendiği gibi K2’de günün en iyi antrenman zamanlarını yaparken, mahalli klasmanda da yine antrenmanları en iyi zamanla tamamladı.

Orhangazi’nin kuzeyinde kalan Nadır Piknik Alanı’nda kurulan servis alanının hemen yanıbaşındaki start noktasından başlayan parkur, 7.1 km sonra Hamzalı köyü girişinde tamamlandı. Köy içinde toplanan ve sıralanan otomobiller, escort eşliğinde start noktasına indirildiler. Açık ve güneşli bir pazar gününü fırsat bilen kimi Bursalı yarışsever, parkurun uygun noktalarında yerleşip yarışı takip ederlerken, yarışın ilk startı saat 14.30’da verildi. Üç çıkış sonunda ve toplam zamanlara göre günün birincisi 9.17.53’lük toplam zamanıyla Ümit Ülkü olurken, O’nun ardından 20 saniyeye yakın bir farkla Ayhan Germirli ve  artı 7 saniye farkla Refik Bozkurt podyum yaptılar. Yarışın iddialı isimlerinden İsmet Toktaş, son çıkışta kaza yaptı ve yarışı bitiremedi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Orhangazi

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top