İzmir, Otokros Kupası ile ısındı!

IMG_2646

İzmir Otokros Kupası 1’nci yarışında kupa kazananlar..

Aydın Otomobil Sporları Kulübü’nün (AYOSK) düzenlediği İzmir Rallikros Kupası’nın ilk ayağı Ege Asal Menderes Rallikros Parkuru’nda koşuldu. Kayıt yaptıran 14 yarışçıdan 13’ünün start aldığı mücadele, İzmir’in Torbalı mevkii Kısık köyündeki parkurda renkli, zevkli ve heyecanlı rekabetlere sahne oldu. İzmir’in açık ve güneşli ama rüzgarlı bir Pazar gününde düzenlenen yarışta, Ege Asal Motorsport’un patronu, İzmirli duayen rallici Mithat Diker’in katkılarıyla parkur alanında yeni yaptırılan seyirci tribünü Pazar gününü otokros izleyerek geçirmeyi tercih eden İzmirli yarış severler tarafından büyük ilgi ile karşılanırken, yine Mithat Diker’in katkılarıyla yaptırılan kulede görev yapan hakemler de parkurun tamamına daha rahat hakim olma fırsatına kavuştular.

Mithat Diker'e kupasını Ayosk başkanı Kuvvet Erim verdi

Mithat Diker’e kupasını Ayosk başkanı Kuvvet Erim verdi

Öğleden önce beşer turdan iki kez antrenman yapma fırsatı tanınan yarışçılar, öğleden sonraki yarışta da yine beş tur sonunda belirlenen zamanlarıyla klasmanlarda yerlerini aldılar. Antrenman aralarında ve yarıştan önce Menderes Belediyesi’nin ararözü tarafından toza karşı ıslatılan parkurda, bazı yarışçılar mekanik arızalar yaşayarak istedikleri zamanları yapamasalar bile, sonuçta tüm yarışçılar finiş gördü. Türkiye Spor Yazarları Derneği İzmir Şubesi’nin ‘en hızlı tur zamanı’ için koyduğu özel kupa ve günün birincilik kupası Bursa’ya giderken, bazı yarışçılar aynı araçlarla parkura çıkarak mücadeleye ortak oldular.

IMG_2420

Mithat Diker

Güzel havayı fırsat bilerek tribünde yerlerini alan seyirciler, zamanların bir kısmında da parkurun servis alanının arkasındaki piknik alanında çocukları ile birlikte keyifli bir gün yaşadılar. Dörder yarışçının mücadele ettiği kategori 1’de Bedri Kolsallayan, Kategori 2’de Yiğit Yalçın, beş yarışçının yer aldığı kategori 3’de ise Mustafa Nazik, rakiplerinden daha kısa sürelerde etabı tamamlayarak birincilik kupalarını kaldırdılar. Bursalı Yiğit Yalçın, Astra’sı ile en iyi tur zamanını yaparak TSYD İzmir Şubesi’nin koyduğu ‘en hızlı zaman’ kupasının sahibi oldu. Mk2 Escort’ların da yarıştığı kategori 3’de, Mithat Diker, 5.35.67’lik toplam zamanıyla, kopilotu Erdal Oral’ı 9 saniye geçip 3’ncülük kupasını kazandı. Diker, kendi kategorisinde 2’ncilik kupasını ise 3.4 saniye farkla kaçırdı. Mithat ve Vedat Diker’in yıllardır kopilotluğunu yapan Erdal Oral’ın eşi Funda Oral, bir yandan pusetteki çocuğu ile ilgilenirken, bir yandan da parkurda erkek rakipleri ile rekabet etti ve gün sonunda bayanlar kupasının sahibi oldu. Yarış sonunda podyum yapan yarışçılar, kupalarını kendisi de eski rallici olan Ayosk Başkanı Bekir Kuvvet Erim‘den aldılar..

Mithat Diker-Cenap Geçalp

Mithat Diker-Cenap Geçalp

İzmir Otokros Kupası’nın ilk ayağında 13 sporcunun start alması, kupanın ve parkurun hamisi Mithat Diker’in hem yüzünü güldürdü ve hem de bir sonraki yarış için hedef çıtasını yükselttirdi. İzmirli yarışçılara kupa dahilinde keyifli bir yarışma fırsatı sunan Diker, ikinci yarışta katılımın 20’nin üzerine çıkması için çalışmalarını hızlandırdı. Pazar günkü yarışta Mithat Diker’in konukları arasında bir de eski rallici Cenap Geçalp vardı. Geçtiğimiz yıl İzmir’e yerleşen Cenalp Geçalp’ı Menderes’te misafir eden Mithat Diker, yıllar önce aynı parkurlarda yarıştıkları Geçalp’i, kupanın ikinci yarışında start almaya davet ederek sürpriz yaptı.

Türkiye Ralli Şampiyonlarından ünlü rallici Ali Bacıoğlu’nun eski bacanağı olan ve şampiyon ekipte de görev alan Cenap Geçalp ise uzun yıllar ara verdiği sporda yeniden direksiyon başına geçmesi için aldığı davetten dolayı Mithat Diker’e teşekkür etti. Otomobil sporlarına meraklı İzmirlileri bay ve bayan Challenge kupalarında tek kuruş masraf ettirmeden yarışma imkanı tanıyan ve bugüne kadar 400’e yakın İzmirli’nin sporla tanışmasına önayak olan Mithat Diker, ‘sporda ikinci baharını’ yaşadığını söylediği Menderes’teki parkurda yarış severlerin gün boyunca yönelttikleri sorularını da bıkmadan yanıtladı ve onları da parkurda yarışmaya davet etti.

Erdal Oral

Erdal Oral

Aydın Otomobil Sporları Kulübü (Ayosk) tarafından düzenlenen İzmir Otokros Kupası’nın ikinci yarışı 1 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. Her geçen gün yapılan yatırımlarla gelişen Ege Asal Motorspor Ralli Eğitim Merkezi ve Menderes Otokros Parkuru’na ulaşım da son derece kolay. İzmir Aydın karayoluna cepheli ve Kısık köyü dahilinde olan parkura özel araçla İzmir’den ulaşım yarım saat sürüyor. Araçsız ulaşımda ise İzban ile Cumaovası’na ulaşıldığında parkurun 1 km yakınına gelenler, halk otobüsleri veya minibüslerle aktarma yaparak kolaylıkla parkura ulaşabiliyorlar. Aynı parkurda İzmir Otokros Kupası dışında ve sadece ehliyet sahibi olma şartıyla Egeli tüm yarış severlerin herhangi bir ücret ödemeden bay ve bayan Challenge kupalarında adrenalini bizzat yaşamaya teşvik eden Mithat Diker, iki hafta sonra İzmir’de yapılacak olan Ege Rallisi’nde de start almaya hazırlanarak, 40 yılı aşkın kariyeri ile otomobil sporlarının duayen yarışçısı olarak kabul görüyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Yarışın fotoğraf galerisi için burayı tıklayınız

gk

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top