Finişe ramak kala!

160415-ege-emre-hasbay

Saygılı Rulman 26. Ege Rallisi’nde parkura çıkan genç pilotlardan Emre Hasbay, finişe sadece üç km kala büyük sürpriz yaşadı. Eski rallicilerden gecrübeli kopilot Tamer Hasbay’ın oğlu olan Emre Hasbay, tecrübeli kopilot Afşin Baydar ile birlikte rallinin ilk günü Fiesta’larını kendi kategorisi RC3’te 2’nci sırada kapalı parka getirdiler.

160415-ege-emre-hasbayRallinin ikinci günü, kendi kategorisinde pozisyonunu korumak için etaplara çıkan Emre Hasbay, günün ve rallinin son etabına da RC3’te 2’nci okarak başladı. Ancak herkesin tempo yükselttıği etepta, genç Emre da gazdan ayağını esirgemedi. Hızlı bir virajda Fiesta’sı ile savrulan ve yol kenarındaki tümseğe takılarak sağ kapı üzerine devrilen ve yarım takla atan Emre ve Afşin, araçlarını yeniden dört teker üzerine çevirebildiklerinde 8-9 dakikalık bir zaman kaybıyla da olsa yarışa devam edebildikleri için kendilerini şanslı saydılar.

160415-ege-emre-hasbay2Fakat, etabın kalan km’lerinde giderken, Fiesta’nın harareti yükseldi! Yol dışı anında radyatörün aldığı darbe ile oluşan küçük bir delikten sürekli su kaybı yaşayan Fiesta’larını kontrollü bir şekilde ve su takviyesi yaparak etap finişine kadar getiren Hasbay ve Baydar, finiş yolunda gişeleri geçtikten sonra otoban kenarına çektikleri Fiesta’nın finişe sadece 3 km kala “motor bitirmesi” ile şok yaşadılar!

Genç pilot Emre Hasbay, finişe gelebilmesi halinde, son etaptaki zaman kaybına karşın yarışı kendi kategorisinde 4’ncü bitirerek sezona puanla başlayabilecekti. Tecrübeli kopilot Afşin Baydar, Emre’nin pilot olarak yetişmesi üzerine çalıştıklarını ve şanssız başlangıcın da kendileri için bir tecrübe olduğunu ve sezonun tüm yarışlarına katılması plananan Emre için umutlu sözler sarf etti.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top