Ege Rallisi’nde kupanın ikinci ayağı koşuldu

IMG_4867

Sezonun ilk randevusu olan Saygılı Rulman 26. Ege Rallisi’nde ulusal ve historic’lerin peşinden parkura çıkan 10 ekibin mahalli rekabetinde podyumun en üst basamağına İsmail-İbrahim Cabacı kardeşler çıktılar. İlk gün sadece pist etabına katılan ve ikinci gün tüm etaplarda yarışarak Ege’de toplam 5 etapta zaman karşı mücadele eden mahalli ekipler içerisinde Palio’ları ile tüm etapların en iyi mahalli zamanlarını yapan Cabacı biraderler, en yakın rakiplerinin 23.5 saniye önünde hem genel klasmanda ve hem de kategori 1’de birincilik kupalarına uzandılar.

Clio’su ile sezonun ilk tırmanma yarışında şanzıman sorunu yaşayarak sezona şanssız başlayan Erkan Yanıkoğlu, Renault Clio Sport’u ile Ege Rallisi’nde sezonun ilk kupalarını kaldırdı! Soner Çevik ile yarışa katılan Yanıkoğlu, 50.30.9’luk toplam zamanıyla rallide mahallinin genel klasman 2’ncilik kupasını kazandı. Erkan Yanıkoğlu, aynı zamanda kategori 3’de 1’ncilik kupasını kazandı.

Tolga Tezeken-İlkay Kıyak ikilisi, Palio’ları ile mahallinin podyumunda yer alırlarken, kendi kategorilerinde de birinciliğe ulaştılar. Rallinin son etabı olan powerstage’de 1 dakika ceza alan Uygar Birgili-Hüseyin Tellioğlu ikilisi Peugeot 106’ları ile podyumun 1.28.8 ardından  mahalliyi 4’ncü sırada tamamlarken, Can-Özgür Çakar kardeşler Palio’ları ile 106’ın 1 dakika ardından 5’nci sırada finiş gördüler. Seferihisarlı Doğukan Alkan kopilotu Deniz Gümüş ile birlikte Palio’larıyla 6’ncı sırada bitirdikleri rallinin powerstage etabının yarısından sonra yakalandıkları Uygar’ın Peugeot 106’sının nefesini uzun süre enselerinde hissettiler.

Ege Asal Motorspor bradingli Palio’su ile Burak Güngör, Ege Rallisi için İngiltere’den gelen kopilotu Engin Uslu ile 58.15.6’Lık toplam zamanlarıyla ralliyi mahalli klasmanda 7’nci sırada tamamlarken, Osman Tuğral-Tuğkan Erden de yarım dakika arkalarından finiş gören son mahalli ekip oldular. Nüvit Karakaşlı-Tibet Arbak ikilisi ise, 2 ve 3’ncü etaplarda 30+20 saniye cezalar aldıkları rallide finish tak’ına ulaşamadılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansi, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top