RallyXonICE 2016 Şampiyonası ardından

160315-rallyX-3

RallyXonICE, Kar-Buz rallikros şampiyonası gerçekleşen dördüncü yarışın ardından sona erdi. İsveç’in Are kasabasındaki pistin ev sahibi olduğu son yarışta, şampiyonluk iddiası olan pilotlar arasındaki rekabet nefesleri kesti. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen 3 yarış sonunda şampiyona lideri olarak Are’ye gelen Alexander Westlund, final yarışına kadar iddiasını sürdürdü ancak serinin son turunun son virajında, en büyük rakibi Kevin Eriksson ile joker tur çıkışında çarpışınca, yarışı terk etmekten kurtulamadı. Bu sonuç onu genel klasmanda üçüncülüğe kadar geriletirken, 2014 RX Lites Şampiyonu Kevin Eriksson sadece 2 puan farkla 2016 RallyXonICE Şampiyonluğunu kazandı.

160315-rallyX-4Hem Trysil hem de Are’de yarışı birinci sırada tamamlayan Thomas Bryntesson, ilk iki yarışta yaşadığı şanssızlıklar ve elde ettiği kötü sonuçlara rağmen seriyi ikinci sırada tamamlamayı başardı. İkinci yarışı kazanarak hızından hiçbir şey kaybetmediğini gösteren tecrübeli Turing Car pilotu Richard Göransson, tüm Şampiyonayı takip etmese de Are’de podyuma çıkmayı başararak, elde ettiği puanlarla genel klasman dördüncülüğünü garantiledi. Thomas Holmen beşindi sırada yer alırken, Amerika’da gerçekleşen Global Rallikros Şampiyonası’nın önemli isimlerinden Patrik Sandellancak altıncı oldu.

Dünya Rallikros arenasına Afrikadan RX Lites Şampiyonası ile giriş yapan ilk ve tek sporcu olan Kenyalı Tejas Hirani, hiç de alışık olmadığı bir zemin olan buz üstünde beklentileri karşılayamadı. Sıralama yarışlarında gösterdiği başarıyı yarı finallerde gösteremeyince, puan tablosunda alt basamaklara düşmekten kurtulamayan 18 yaşındaki Tejas, ilk ona giremese de, Mayıs’ta başlayacak RX Lites Dünya Şampiyonası için çok önemli tecrübe kazanmış oldu.

160315-rallyX-2Global Rallikros Şampiyonası sporcularından GRC Lites pilotu Austin Dyne, önemli tecrübe kazansa da, ilk ona giremeyen isimlerden bir diğeri olurken, Amerikalı pilot rekabetin bu derece yüksek olduğu şampiyonadan, önümüzdeki sezon için çok önemli tecrübeler kazandığını ifade etti. Dünya Ralli Şampiyonası’nın efsane isimlerinden biri olan Marcus Görnholm‘un oğlu Niclas Grönholm de Olsbergs MSE takımından otomobile alışma ve sezon için tecrübe kazanma hedefiyle katıldığı Kar-Buz şampiyonasında gelecek için ümit verdi.

160315-rallyX-1Tamamı Avitas Motorsport tarafından tasarlanıp üretilen Türk Malı SuperCar Lites rallikros otomobilleri ile gerçekleşen 4 büyük şampiyonadan biri olan RallyXonICE, İsveç ve Norveç’te yer alan pistlerde gerçekleşen 4 yarış ile gerçekleştirildi. Tamamen birbirinin aynı olan SuperCarLites otomobillerde, lastik ve benzin gibi sarf malzemeleri de sabit tutularak sadece pilotajın öne çıkarılması hedefleniyor. Eşit şartlarda yarışan sporcular, son derece yakın farklarla tur zamanlarına imza atıp, yarışı kazanmak için kendilerini geliştirmek üzere büyük çaba sarf ediyorlar. Uluslararası şampiyonalara kıyasla son derece uygun bütçelerle gerçekleşen bu serilerin en bilineni, FIA Dünya Rallikros Şampiyonası’nda bir sınıf olarak homologe olan ve 10 yıllık bir anlaşmayla yola çıkan RX Lites. 2016 yılında 3. sezonuna başlayacak olan RX Lites, Mayıs ayında Almanların efsane pisti HockenheimRing’de taraftarlarıyla buluşacak. Toplamda 8 farklı ülkede gerçekleşecek serinin galibi ise dünya Şampiyonasının Estering pistinde gerçekleşecek ayağında bir SuperCar ile yarışma şansı elde edecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top