Kanarya’da zaferin adı ‘Lukyanuk’

Lukyanuk, Kanarya'da kazanan isim oldu (Foto; fiaerc.com)

Alexey Lukyanuk, Kanarya’da kazanan isim oldu (Foto; fiaerc.com)

Avrupa Ralli Şampiyonası’nın (ERC) ilk yarışında zafer, Rus rallici Alexey Lukyanuk’un oldu. Son güne Kajetan Kajetanowicz’in 22.7 ardında başlayan Lukyanuk, son günün ikinci rallinin ise 9’ncu etabı olan Galdar’da en iyi zamanı yaptığı gibi, ralli lideri Kajetanowicz’in kendisinden 31.1. saniye daha geç zamanla ve etabı 19’ncu olarak tamamlayabilmesi üzerine, liderliği O’ndan devraldı. Gün ortası servisine 36.6 saniye farkla ve yine Kajetanowicz’in önünde lider olarak ulaşan Lukyanuk, günün ikinci lupundaki üç etaptan ikisinde en iyi zamanları rakiplerine bırakmadı ve finişe 2.13.52.4’lük toplam zamanıyla ve en yakın rakibinin 32.7 saniye önünde ilk sırada ulaşmayı başardı.

Lukyanuk’un ardından Katejan Kajetanowicz’in 2’nci bitirdiği Kanarya Adaları’nda İspanyol rallici Monzon Artilles podyum yaptı. 46 ekibin finişe gelebildiği Kanarya Adaları Rallisi’nde ERC2’de Polonya Subaru Takımı’ndan Wojciech Chuchala, ERC32’de ise Pejo 208 VTI R2 ile Polonyalı Habaj 1’ncilik kupalarını kazandılar. ERC 3’de yarışan Murat Bostancı son gün 5 dakika ceza alarak Kanarya Adaları’nda genel klasmanda 36’ncı, ERC kategorisinde ise 6’ncı sırada finiş görebildi.

160312-erc-1-lukyanukLukyanuk, kariyerinde ikinci ERC zaferini kazandığı Kanarya’dan sonra yaptığı açıklamada “dürüst olmak gerekirse bu zafer inanılmaz” dedi ve ekledi; “Yarış çok zor oldu. İlk gün bir çok hata yaptım ve ikinci gün bu bize yardımcı oldu. Sonuç süper ve ekip ile sponsorlar adına gerçekten gurur duyuyorum.” Kajetanowicz ise 2’nci bitirebildiği ralliden sonra, her şeye rağmen mutlu olduğunu dile getirdi. “Bu bizim için iyi bir ralli oldu” diye konuşan Polonyalı rallici, “şanssızdık ama gerçekten mutluyum! Sabah bir sorun vardı ve tabii ki her zamanki gibi kazanmak istiyorum, ama her zaman kazanmak mümkün olmayabilir. Alexey’i tebrik ederim, zeki bir sürüş sergiledi” diye konuştu. Yerel kahraman Luis Monzón Artilles, vatandaşı Jonathan Pérez’in 1 dakika önünde podyumda tamamladı. Fransız rallici Robert Consani de gün boyunca fren sorunları ile uğraştıktan sonra yarışı 7’nci sırada tamamlayabildi..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top