330 Beygirlik ‘gerçek yarışçı’

160318-VW-GOLF-GTI-TCR-1

Dünya Binek Otomobiller Şampiyonası’nda (TCR) ‘gerçek bir yarışçı daha sahne almaya hazırlanıyor. İspanya’nın Valencia’daki Ricardo Tormo pistinde zorlu hava koşullarında gerçekleştirilen resmi performans testlerinde göz dolduran Volkswagen Golf GTI-TCR’nin ilk 20 adet üretimi ise farklı şampiyonalarda yarışacak olan müşterilere teslim edildi.

Belçika’dan W-Racing Team adlı Engstler Motorsport, yeni 330 hp touring otomobilinin ilk sahiplerinden biri oldu. Yerçekimi, hızlanma ve yavaşlama testlerinde elde edilen veriler BOP’da toplandı. Böylece herkesin kazanma şansı eşitlemek amacıyla analizler ve farklı üreticilerin arabaları arasında benzer bir performans seviyesine ulaşılması sağlanacak..

Valencia’daki şiddetli yağmur, iki test gününün çok zor şartlarda tamamlanmasına neden oldu. GTI sahibi olan 8 müşteri takımı, Engstler Motorsport, Kai Jordan, D&T Drive, Wi-Racing Team, Belçikalı BTAS Delahaye Racing Team, Milo (Lüksemburg) Gusto Technik Performansı (Hong Kong) ve Novaplus Gestão Desportiva (Portekiz) olarak açıklandı. Golf GTI’lar, TCR yarışlarının yanı sıra Benelüks ve Asya serisi ile Alman ve Portekiz şampiyonasında mücadele edecekler..

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top