Yıllar sonra Antalya, geri mi dönecek!

160224-antalya-pist-history

Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı, zamanının büyük kısmını sporu ayağa kaldırmak adına farklı projelerin peşinden koşmakta harcıyor. Sosyal medya hesabını sık kullandığı da bilinen Serkan Başkanın yaptığı ziyaretlerden paylaştığı fotoğraflarda en çok görünen isimlerden biri de Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Yakın geçmişte Dünya Ralli Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Antalya, Akdeniz Üniversitesi arazisinde yapılan ve bir süre de ulusal rallikros yarışlarına için de kullanılan WRC seyirci etabının işlevselliğini yitirmesinden bu yana otomobil sporlarına ev sahipliği yapamaz olmuştu.

160224-menderes-turelAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı  Menderes Türel ile iletişimi sıklaştırması ve Monte Carlo Rallisi’ni birlikte seyretmeleri, önümüzdeki dönemde Avrupa Ralli Şampiyonası nın yeniden ülkemize dönmesi konusunda Eurosport Events yöneticisi Francois Ribeiro ve European Rally Championship Koordinatörü Jean-Baptise Ley ile bir toplantı yapmaları Antalya’nın otomobil sporları için yeniden cazibe merkezi olarak düşünüldüğü kanısını yaygınlaştırdı.

ERC’nin yanı sıra gerekli koşulların sağlanması halinde WRC’nin de geri dönmesi için yoğun temaslar yaptığı bilinen Serkan Başkan’ın, Antalya Belediye Başkanı ile temaslarında belirlenen ana fikirler de belli olmaya başladı. Menderes Türel’in Antalya’da geçmiş yıllarda olduğu gibi pist yarışları yapılmasına ve bu amaçla Antalya’nın caddelerinin güvenlik tedbirleri alındıktan sonra kullanılmasına çok sıcak baktığı belirtiliyor. Antalya’da çok yıllar önce yapılan pist yarışlarında parkurun en çok ilgi ve seyirci çeken bölgesi Varyant’ın da aynı amaçla parkurda kullanılması düşünülmesine karşın, bölgenin sahil kısmındaki tesislerin varlığı Varyant’ın yarış amaçlı kullanımı önünde ciddi bir engel olarak görünse de, bu konuda son sözü yine Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel söyleyecek.

Diğer taraftan, Türkiye geri dönmesi için organizatörün talep ettiği 5,5 milyon liralık katılım bedelinin bir şekilde aşılabilmesi halinde, Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir ayağının yine Antalya’da ve Kemer ilçesinde yapılması için de görüşmeler sürdürülüyor. Gerek zorlu etapları, gerek yöre halkının WRC ile tanışıklığı, gerekse de Kemer ve Antalya’nın gelecek yabancı konukları için yeterli yatak kapasitesine sahip olması, WRC’nin geri dönmesi halinde yine öncelikli tercih edilebilir şehir konumuna yükseltiyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top