RX Lites takvimi açıklandı

04

RX Lites Kupası’nın 2016 takvimi açıklandı. FIA Dünya Rallikros Şampiyonası destekleyici serisi olan RX Lites’ta bu sezon 8 yarış yapılacak. Almanya (Hockenheim), Belçika, İngiltere, Norveç, İsveç, Barcelona, Letonya ve Kanada’da yapılacak olan RX Lites, genç sürücülerin yeteneklerini sergilemesi için uygun bir platform sağlamak amacıyla Olsbergs MSE tarafından tasarlanan ve AVİTAŞ Motorsport ile işbirliği içinde Türkiye’de üretilen 310 beygir ortadan motorlu, dört tekerlekten çekişli bir otomobil. 

2016’da RX Lites kupasını kazanan pilot, 14-16 Ekim’de Almanya’da yapılacak olan Dünya RX Şampiyona yarışında bir Supercar ile parkura çıkma şansını yakalayacak. 2014 ve 2015 RX Lites Şampiyonlar Kevin Eriksson ve Kevin Hansen de Supercar finaline yükselen isimler olmuşlardı. Kupayı 2 ve 3’ncü sırada tamamlayanlar ise RX Supercar’ın bir gün test gününde direksiyona geçme şansına sahip olacaklar. 2016’da aynı zamanda Henriksson anısına verilecek olan Göran Henriksson Memorial Throphy kupası da sahibi bekliyor olacak. RX Lites’ta bu sezon da resmi lastik tedarikçisi olan Cooper lastikleri ve P1 Racing benzini kullanılmaya devam edilecek.

Olsbergs MSE’in patronu Andreas Eriksson, “2016 RX Lites takvimine iki yeni pist eklendiği için mutluyuz. Hockenheim’i ziyaret edecek olmaktan dolayı da özellikle heyecan duyuyoruz.  2016’da kazanan pilota ödül olarak Süpercar kullanımı çok farklı bir meydan okuma, bizim şampiyonu için de mükemmel bir test olacak” dedi. RX Lites Kupası kayıtları 7 Nisan’da kapanacak. RX Lites 2016 mücadelesinin yaşanacağı 8 yarış şunlar;

Mayıs 6-8 Hockenheim – Almanya
Mayıs 13-15 Mettet – Belçika
Mayıs 27-29 Lydden Hill – İngiltere
Haziran 10-12 Hell – Norveç
Temmuz 1-3 Höljes – İsveç
Ağustos 5-8 Trois Rivieres, Kanada
Eylül 16-19 Barcelona – İspanya
Eylül 30 Riga – Letonya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top