1000 konuklu ‘kucaklaşma’

140124-tosfed-gala-logo

Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı’nın, görevi üstlendiğinin ilk günlerinde ajandasında öncelikli yere sahip olan 2015 Ödül Töreni için 13 Mayıs’ta Marmaris’i işaret etmesiyle sporun tarihine düşülen ‘ilk’lerden biri, geleneksel ödül töreninin ‘ilk’ kez İstanbul dışında yapılacak olması. Yıllardır İstanbul’da, Çırağan’daki görkemli Gala’dan, Ataköy’deki Olimpiyat Evi’ndeki sade törene, TİM’deki tiyatro düzenine kadar farklı mekanlarda ve yapıldığı yıllarda federasyonun bütçesi ile doğru orantılı olmak üzere farklı koşullarda gerçekleştirilen ödül törenlerinde sezon kupalarını gururla kaldıran sporcular, ilk kez bu yıl, yine kupalarını almak üzere Ege’nin cennet köşelerinden Marmaris’e doğru uzun bir yolculuk yapacaklar.

Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı

Tosfed Başkanı Serkan Yazıcı

Gala ile ilgili bir diğer ‘ilk’ te, önceki yıllarda Ocak-Mart aylarında ama mutlaka yeni sezonun açılış yarışından önce gerçekleştirilmiş olan geleneksel törenin, bu yıl, yine bir ilk yaşatarak, yeni sezonun ilk tırmanma ve rallisinden günler sonra ve yine yeni sezonun ikinci yarışlardan saatler önce gerçekleştirilecek olması. Ödül töreni olarak ilan edilen 13 Mayıs ve o hafta sonu, yine Marmaris’te, geçtiğimiz yıl İstanbul’da Avrupa Ralli Kupası (ERT) yarışı olarak koşulan Federasyonun düzenlediği Boğaziçi Rallisi, bu kez farklı adla ve yine ERT ve TRŞ’nin ikinci ayağı olarak Marmaris’te yapılacak. Aynı zamanda ulusal şampiyona yarışlarından Veziroff ayağı da, organizatör kulüp tarafından aynı hafta sonu ve yine Marmaris’te düzenlenecek. Cuma gecesi şampiyonluk kupasını kaldıracak olan sporcular, gece boyunca kupa gururunu doyasıya yaşadıktan sonra, cumartesi sabahı tulumlarını giyip, direksiyonları başlarına geçerek parkura çıkacaklar ve bu kez yeni sezondaki kupalarını kazanmak için ter akıtacaklar.

Marmaris’teki gala’nın detaylarında da farklı mesajlar gizli. Başkan Serkan Yazıcı, ödül töreninde hem federasyon başkanı ve hem Marmarisli işletme sahibi olarak ‘ev sahibi’ olacağı gecede, yaklaşık 1000 konuk misafir ağırlamaya hazırlanıyor. Başkan Serkan Yazıcı, Marmaris’in en güzel koylarından birinde altın kolye gibi dizili ailesinin üç tesisinden birisini komple gala gecesine tahsis ettirerek, 500 davetliyi bizzat kendisi misafir edecek. Diğer 500 misafir ise, Marmaris Otelciler Birliği’nin diğer otellerden tahsis ettireceği odalara yerleştirilecek. 1000 Davetlinin katılacağı Gala gecesi için de, Marmaris Belediyesi’nin katkıları alınacak.

Geceye kimlerin davet edileceği de belli olmaya başladı. Sezon kupası alacak olan sporcuların yanı sıra, Başkan Serkan Yazıcı, tüm Federasyon Başkanları’nı davet ederek, Mümtaz Tahincioğlu, Oyman Atabay, Demir Berberoğlu ve Metin Çeker’e birer şilt takdim edecek. Önceki üç seçimde aday olan veya bir adayı destekleyen Satvet Çiftçi de, Başkan Yazıcı tarafından ‘onur konuğu’ olarak geceye çağrılacak. Serkan Başkan, bugüne kadar Türkiye Şampiyonu olan sporcuları da unutmayarak, bu payeye erişmiş olan herkese davet çıkarttırıp, davetliler önünde vereceği plaketlerle şampiyonları bir kez daha onure etmeye hazırlanıyor. Kendilerine davet ulaşan kimi şampiyonlar da, soysa medya hesaplarından geceye katılacaklarını belirterek, ‘hatırlandıkları için’ yapılan davet adına şimdiden Başkan Serkan Yazıcı’ya teşekkür mesajları yayınlıyorlar.

Başkan Serkan Yazıcı, medya ayağında da davetli listesini de kabarık tutmaya özen gösteriyor. Sporu izleyen ihtisas ve spor medyasının dışında, yazılarıyla sporun tanıtımına katkı sağlayacağını umduğu gazetelerin köşe yazarları ve isimleri ile televizyonlarda öne çıkan gazetecileri de gala gecesinde misafir etmeyi planlıyor. Diğer taraftan, yakın arkadaşı olan Volkan Işık’la da konuşan Serkan Başkan, sürpriz bir şekilde sonlandırılan V1 Challenge ve Veteran yarışlarının henüz yapılmayan ve yapılmayacağı da düşünülen 2015 sezon ödül gecesi için de davet açarak, pistlere renk katan bu organizasyonda podyum kupalarının de Gala gecesinde verilmesini önerdi.

1000 Misafir’in ağırlanacağı gala gecesinde, konukların Marmaris’e ulaşımında da hava desteği, Federasyon Yönetim Kurulu Üyelerinden Nisa Bozkurt Ersoy’dan gelecek. Eşinin sahibi olduğu Atlas Global’ın Marmaris uçuşları, misafirleri diğer illerden Marmaris’e getirip götürecek. Federasyonun davetlisi olarak Marmaris’e gelecek misafirleri taşıyacak olan bu uçuşlarda, aynı zamanda misafir listesi dışında olmasına karşın o hafta sonunda hem gala ve hem de yarışlar ve festival nedeniyle Marmaris’te olmak isteyen sporcuların yakınlarına hem Atlas Jet ve hem de Marmaris’te konaklamaları için diğer oteller indirimden sağlanacak. 1000 Konuklu, çifte ulusal yarışlı ve festivalli hafta sonunda otomobil sporlarının yıldızını parlatmayı ve sporun tüm aktörlerini ‘kucaklaştırmayı’ düşünen Başkan Serkan Yazıcı’nın 10 aylık ilk döneminde derin iz bırakmak adına atmaya hazırlandığı sportif adımlar da, yarın yine ajans ekranlarında olacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top