Volkswagen’de sürpriz ayrılık!

150309-vw-mex-capito

Volkswagen Motorsport Direktörü Jost Capito (57), yeni bir profesyonel görevi üstlenmek için karşılıklı anlaşma ile VW Motorspor Takım Direktörlüğü görevinden ayrıldı. 2012 Yılı ortalarından bu yana motor sporlarında Volkswagen markasının sorumlusu olarak ön plana çıkan Capito, 2013 2014 ve 2015 yılında üç kez WRC şampiyonu olan takımı yönetti.

Volkswagen Binek Araç Marka Yönetim Kurulu Üyesi Frank Welsch, “Motor sporlarında Volkswagen için yaptığı son derece özel ve başarılı çalışmaları için Jost Capito’ya teşekkür etmek istiyorum. Polo R WRC ile üç kez Dünya Ralli Şampiyonluğunu kazanan Volkswagen markasının tarihindeki en büyük sportif başarılar sırasında  şirketimizi temsil eden Capito, şeffaf ve ileri görüşlü liderliği ile bu başarının baş mimarıdır” dedi.

Jost Capito’nun Volkswagen Motorsport GmbH şirketindeki görevine yerine atama yapılana kadar devam edeceği açıklandı. Mühendislik mezunu olan Capito, 1989 yılında Porsche’nin yarış departmanı katılarak Volkswagen Grubu için çalışmaya başladı. 1996’da Sauber Formula 1 takımı ile kısa bir birliktelik sonrasında, Capito, daha sonra motor sporları etkinliklerine katılım ve performans araçları iş sorumluluğu görevleri ile 2001’de Ford’a geçti. Capito Mayıs 2012’de Volkswagen de Motorsport Direktörü olarak devraldı.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top