Tosfed’de ilk açıklama; lisans bedelleri..

TOSFED-LOGOYeni sezonla ilgili kural ve takvim beklentileri üst düzeyde iken, Federasyon, önceki gün yaptığı açıklamada yönetim kurulu kararıyla belirlenen yeni sezon lisans ücretlerini resmen ilan etti. Federasyon sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “2016 sezonunda geçerli olacak sporcu lisans bedelleri ile kulüplerin organizasyon ve yarış aidatları, TOSFED Yönetim Kurulunun onayı ile açıklandı. Geride bıraktığımız 2015 yılında geçerli olan bedellerde herhangi bir değişiklik yapılmazken, bu sezon kaldırılan TOSFED kupalarında yarışmış sporcuların, ulusal lisans bedellerini indirimli ödemesi kararlaştırıldı.”

“Buna göre 2015 sezonunda TOSFED Ralli Kupası lisansı almış olan sporcular, 2016 ralli yarışmacı ve sürücü lisans bedelinin %50’sini ödeyerek, 2015 sezonunda TOSFED Pist Kupası lisansı almış olan sporcular, 2016 pist yarışmacı ve sürücü lisans bedelinin %50’sini ödeyerek alabilecekler. Ayrıca sporcular, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, ulusal ralli lisansı ile tırmanma ve rallikrosa, ulusal offroad lisansı ile trial ve raid yarışlarına ve ulusal drift lisansı ile de tırmanma yarışlarına katılabilecekler. Organizatör kulüplerin lisans bedelleri, ulusal ve mahalli yarış aidatları ile sportif pist ve hobi karting pistleri lisans bedellerinde de herhangi bir artış yapılmadı

Federasyonun lisans ücretlerinde her hangi bir değişiklik yapılmaması, seçim öncesi adayların ‘sporcu ve kulüplerin üzerlerindeki yük azaltılacak’ söylemlerini hatırlattı. Lisans ücretlerinde yapılan sınırlı indirimin ise sadece geçen yıl  Tosfed Kupası’nda yarışanların bu sezon kaldırılan bu kupa nedeniyle ulusala yönlendirilmesi için bir teşvik olarak görülüyor. Ancak, son yıllarda devlet ve sponsor desteği olmadığı için gelirlerinin büyük kısmını sporcu ve kulüp lisans bedelleriyle karşılayan federasyonda, yeni sezonda da aynı uygulamanın süreceği anlaşılıyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top