Leipaja’da kar yok, ralli iptal!

Leipaja Ralli Direktörü Raimonds Strokss

Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC) açılış ayağı olarak 5-7 Şubat tarihleri arasında yapılması planlanan Leipaja Rallisi, bugün yapılan sürpriz bir açıklama ile ileri bir tarihe ertelendi. Ralli Direktörü Raimonds Strokss, yetersiz kar yağışı ve parkur bölgesinde özellikle bu hafta etkisini kaybeden kar yağışı ve ardından yağmurun da olumsuz etkisi ile ağırlıklı olarak etapların tamamen erimiş olması ve bu yüzden oluşan çamurlarda sürücülerin otomobillerini kontrol etmesinde zorlanma ihtimalini sözlerine ekledi.

160129-erc-leipaja-butvilaStrokss, asıl önemli olanı ise, bir ihtiyaç durumunda kurtarma ekiplerinin hızlı hareket etmesine engel olunacağı ve seyirci güvenliğini sağlamada zorluk yaşanacağı gerekçeleri ile rallinin ilan edilen tarihlerde yapılamayacağını açıkladı. Stroks, kararı bugün almalarında ise gerekçe olarak yarışa katılacak yabancı ekiplerin Letonya’ya gelmek üzere hareket edecek olmalarını gösterdi. Programa göre ekipler Salı ve Çarşamba günleri test yapacaklardı. Strokss, geçtiğimiz haftalarda etaplarda zemin koşulların sürekli kontrol ettiklerini ve bir sorun görmediklerini ancak bugün itibariyle çamurun ciddi sorun teşkil ettiğini ekledi.

Ertelenen rallinin 2016 sezonunda ileri bir tarihte yapılması için FIA, Eurosport Events ve ERC promotörleri ile sürekli çalıştıklarını söyleyen Strokss, “Umarım, ortak bir zemin buluruz ve 2016’da çok yakında Liepaja’nın yeni  tarihini açıklamamız mümkün olur” dedi. Bu durumun kendileri için çok beklenmedik ve istenmeyen bir durum olduğunu vurgulayan Strokss, Letonya’ya yarışmak ve izlemenin iyi bir şans olduğunu vurgulamayı ihmal etmedi. (Kaynak;ERC)

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top