İsveç’in ‘buz üstü’ sprinti RallyX, Pitea’da başlıyor..

160130-rallyx

RallyX şampiyonası İsveç’in Pitea şehrinde start alıyor. 15 Pilotun katılacağı ve buz üstünde yapılacak olan rallikros yarışında Reinis Nitiss, Patrik Sandell, Kevin Eriksson, Thomas Bryntesson, Niclas Grönholm ve Oliver Eriksson, Supercar Lites araçlarla mücadeleye hazırlanan sürücülerden sadece birkaçı. RallyX CEO’su Jonas Lundin, geçtiğimiz sezon büyük ilgi gören RallyX mücadelesinde bu yıl katılım için sürücülerin kuyruğa girdiğini söyledi. İsveç’te kış sprinti olarak anılan ve 2016’ın ilk randevusu olan Pitea‘daki mücadele üç eleme turundan sonra yarı final ve final mücadeleleri ile tamamlanacak.

Global Rallycross Championchip Supercar yıldızı Patrik Sandell, RallyX’in bu yılki ilk ‘buz üstü kros’ yarışında Olsbergs MSE takımı adına yarışacak. Ayrıca Olsbergs MSE tarafından hazırlanan araçlarla Kevin ve Oliver Eriksson kardeşler de sıkı rekabete girecekler. Geçen yıl İsveç RallyX Supercar Şampiyonu olan Kevin, yine geçen yıl Global Rallycross Championchip RC-lites şampiyonu olan kardeşi Oliver ile yine çok zorlu bir mücadeleye girişecek. OMSE tarafından hazırlanan diğer bir araçta 17 yaşındaki Kenyalı sürücü Tejas Hirani start alacak. Hirani, RX-Lites Kupası’nda performansından sonra Supercar Lites kullandı ve şimdi buz üzerinde ilk tecrübesine hazırlanıyor.

Norveçli Thomas Bryntesson da RX Lites’dan sonra Arjantin’de bir Supercar Dünya RX yarışına katıldı ve ardından Supercar Lites ile buz serisine dahil oldu. Letonya’daki yarışı kazanan Reinis Nitiss de RallyX’i gelen kazanmak için geri döndü. İsveçli olan Renis, RallyX-lites şampiyonasında yer aldığı 2015 sezonunda SRT takımı adına yarıştı. Buz üstünde RallyX şampiyonasının takvimi 31 Ocak’ta Pitea’da başlıyor, 26 Şubat’ta Salen’da ikinci ve 4 Mart’ta Trysil’de üçüncü ayakla sürecek 11 Mart’ta ise Are’de tamamlanacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top