Avrupa perdesi Letonya’da açılıyor!

160129-leipaja-kayeja

Avrupa Ralli Şampiyonası (ERC), Letonya’da yapılacak olan Rally Liepāja ile başlıyor. 5 Şubat Cuma günü sıralama etabı geçilecek, cumartesi günü 9,78 km’lik Kuldiga ve 21 km’lik Castrol etablarından sonra 25.14 km ile rallinin en uzun etabı olan Neste Oil speciali üst üste 2 kez geçilecek. Kuldiga’nın ikinci kez geçilmesi ile ikinci gün de tamamlanacak. 7 Şubat Pazar günü 6 özel etapta mücadele sürecek. Vivus LV ve Liepaja İedvesno etapları ikişer kez, 23 km’lik NPX Esxpert ve yine 23 km’lik Blye Shock Race etabı birer kez geçildikten sonra 1.15 km’lik kısa Great Amber etabı ile yarış sonra erecek.

Rallide ERC ve ERT olmak üzere uluslar arası klasmanlar için 39, Leronya ulusal klasmanı için ise 29 ekip mücadele edecek. 2015 Avrupa şampiyonu Kajetan Kajetanowicz, rallinin favorisi. Rus rallici Alexey Lukyanuk, Kajetan’ın sıkı rakibi olarak dikkat çekiyor. ERC2’de ise birçoğu Letonya şampiyonu olan yerel sürücülerin farklı versiyonlardaki Mitsubishi Lancer Evolution’ları ağırlıkta. İtalyan, Rus, Polonyalı ve Paraguaylı ekipler de rekabete dahi olacaklar.

En çok ilgi gören sınıf ERC3’de (R2 ve R3 sınıf otomobil) 4 ekip Letonya bayrağını taşıyacak. Bunlar arasında FIA Dünya Rallikros Şampiyonası sürücüsü Reinis Nitiss, Emils Blums ve Nikolay Gryazin var. Letonya Otomobil Federasyonu’nun desteklediği genç pilot Petr Turkin Citroen DS3 Racing R3T ile yarışacak, ADAC Opel Rallye Junior Team de üç ekip ile temsil edilecek. 2015 FIA Avrupa Ralli Kupası galibi Murat Bostancı da Ford Fiesta R2 ile Leipaja’da parkura çıkacak. Eski FIA Dünya Ralli Şampiyonası sürücüsü Harri Rovanperä’nın oğlu Kalle Rovanpera, Skoda Fabia S2000 ile ve Liepāja Uldis Sesks Belediye Başkanının oğlu ve LMT Autosport Akademisi mezunu Martins Sesks de yarışın kayıt listesinde yer alıyorlar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top