Mustafa Özgiray, 6’ncı kez Ankara Offroad Şampiyonu!

2915 Ankara Offroad Şampiyonu; Mustafa Özgiray

2915 Ankara Offroad Şampiyonu; Mustafa Özgiray

Ankara Offroad Kupası 3’ncü ayak ve son yarışı İncek Beytepe’de gerçekleştirildi. Ankara Offroad Kulübü (Andoff) tarafından düzenlenen ve beş ayak yarıştan oluşacağı ilan edilen kupaya, vakitlerinde yapılan ilk iki ayaktan sonra uzun bir süre ara verildi. Hem yaz dönemi ve hem de takvim ertelemeleri ile federasyon seçimleri nedeniyle sıkışan takvimde yer bulunamayan kalan üç yarış için Andoff yönetimi sporcularına danışarak iki ayağı iptal etti ve kupanın 3’ncü ve son yarışla sona ereceği açıklandı.

Bugün (13 Aralık) İncek-Beytepe Mahallesi’ndeki parkurda, sabah Ankara ayazı hakimdi, ancak ilerleyen saatlerde güneşin kendini göstermesi ile ayaz ortadan kalktı ama parkurdaki etkisi bir süre daha varlığını hissettirdi. Bazı kapıların rampaları, hem dik ve hem de kısmi ayaz yemiş zemin nedeniyle yarışçılara geçit vermedi. Yarışta da bu kapılar bir çok yarışçı tarafından ceza puanı almalarına rağmen pas geçildi.

Mustafa Özgiray-ihsan Güneş

Mustafa Özgiray-ihsan Güneş

Andoff’un Ankaralı sporcularının yansıra, İstanbul, Ordu, Rize, Fatsa, Pamukkale, Karabük ve diğer farklı illerden olmak üzere kayıt yaptıran 27 ekibin katılımı ile yeniden eski coşkusunu yaşayan Ankara Offroad Kupası’nda en büyük sürpriz, hiç şüphesiz, son yarış öncesinde lider durumda olan Yaşar Çevik’in son anda yarışa katılmasıydı. Kendi aracını yaza girmeden sattığı için yarışmayacağı düşünülen Yaşar Çevik, yaptırmakta olduğu yeni aracı da bu yarışa yetişmeyeceği düşüncesi ile, bir arkadaşının kendi aracını teklif etmesi üzerine ve son anda katılarak rekabete dahil oldu.

İsmail Ayhan-Yaşar Çevik

İsmail Ayhan-Yaşar Çevik

Yarışın idari ve teknik kontrolü ile antrenmanları cumartesi günü yapıldı. Şehir dışından gelen birçok aracın idari ve teknik kontrolleri de yarış sabahı erken saatlerde gerçekleştirildi. Antrenman yapamayan sporcular da pazar sabahı erkenden ama yürüyerek etabı gezdiler. Ayazın etkisi, parkurda antrenman yürüyüşündeki sporcuların da işini kısmi zorlaştırdı; starttan önce tümüyle teknik kontrolleri tamamlanan araçlar kapalı parkı alınırken, Ankaralı yarış severler de yavaş yavaş parkurda yerlerini aldılar. Öğle saatlerinde, yarış devam ederken parkurdaki seyirci sayısı giderek arttı.

İsmail Ayhan-Bora Kayım

İsmail Ayhan-Bora Kayım

Brifingte yarış, etap ve program hakkında yarışçılara son bilgiler aktarılırken, bazı yarışçılar kendi tespitlerini dile getirerek dik yamaçtaki 5 numaralı kapının 2 metre genişletilmesi, aynı kapıya gelişte sağda bulunan bir çukura bandaj atılmasını istediler. Yarışçıların bu isteklerini olumlu bulan direktör Tunç Şengül, gerekli talimatları vererek bu istekleri karşıladı. Ancak yarışın ikinci etabında, 5’nci kapıda zorlanan ve geri basıp hızlanarak yeniden tırmanmayı deneyen Ümit Güvendik, dördüncü denemesinde biraz fazla geri gitti ve sabah ikaz edilen ve batlanan çukurun içine aracıyla düştü. Resque tarafından çıkarılan Güvendik’in aracında ciddi bir hasar oluşmadı.

İskender Gümüş-Aytekin Düzgün

İskender Gümüş-Aytekin Düzgün

Dört etap ve her bir etapta 3’er tur şeklinde düzenlenen yarışın ilk iki etabında İsmail Ayhan en iyi zamanları yaptı. Emanet araçla yarışa katılan Yaşar Çevik, 5. Kapıda sol taraftan atak yapan bir rakibinin sert teması sonrası aracının sağ ön aksı kırılmasıyla şok yaşadı. Kopilotu Murat Ünver’in kırılan tekerlek üzerinde yaptığı bandaj sonrası aracını zor da olsa servis alanına geri getiren Yaşar Çevik, zaman kaybı çok olsa da, kalan etaplara odaklandı.

Himmet Şengül-Muharrem Küçükdemir

Himmet Şengül-Muharrem Küçükdemir

İkinci etapta da Rizeli Kadir Küçükaydın’ın Isuzu’su da rot kesti ve etaptan resque ile çıkabildi. Serviste aracı onarılan Kadir Küçükaydın kalan etaplarda parkura geri döndü. Andofflu İskender Gümüş-Aytekin Düzgün de sağ ön tekeri kırılınca etabı da yarışı da tamamlayamadılar. Saat 16 itibariyle parkurdaki mücadele tamamlandı. Ekipler, kapalı parktan aldıktan sonra araçlarını çekicilere yükletip şehirlerine yolcu ettikten sonra TEB otelindeki yarış merkezine yöneldiler. Sonuçların resmen açıklanmasından sonra, otelin salonunda ödül töreni düzenlenecek.

Geçici sonuçlara göre, 3’ncü yarışta zafer, Mustafa Özgiray’ın oldu. İlk üç etapta en iyi zamanları kaydeden ismail Ayhan,  dördüncü etapta takla attı ama düzeltilen aracıyla etabı tamamladı ve attığı taklaya rağmen son etabı 3’ncü sırada bitirdi. Bu sonuçlarla 3’ncü yarışın 2’ncisi İsmail Ayhan oldu. Ayhan, Ankara Offroad Kupası’nda da 2’ncilikte kaldı. 2015 Ankara Offroad Kupası, Mustafa Özgiray ‘ın oldu. Andoff eski başkanı da olan Özgiray, şampiyonluğu kariyerinde 6’ncı kez kazandı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

1 Yorum - “Mustafa Özgiray, 6’ncı kez Ankara Offroad Şampiyonu!”

  1. Rifat Zefer UGurlu

    Mustafa Başkan Tebrikler

Yoruma kapalı

Go To Top