Efsaneler geri dönüyor..

151214-oms-safari

Türk Otomobil Sporları tarihinde yakın geçmişte derin izler bırakan Opel Türkiye, yine yakın geçmişte gerçekleştirdiği kupa organizasyonlarıyla sporda derin izler bırakan diğer bir efsane Safari Motorsport ile yeni sezonda pistlerde ve yine bir efsane olan  OMS Opel Bayiler Takımı’yla da rallilerde geri dönmeye hazırlanıyor. Opel Türkiye CEO’su Özcan Keklik, bugün İstanbul’da sosyal medya mensupları ile bir araya geldiği kahvaltıda, hem sektörün değerlendirmesini yaptı, hem 2016 ile ilgili beklentilerini ve hedeflerini açıkladı. Keklik, toplantı sonunda yaptığı sohbet sırasında da şirketin otomobil sporları ile yeniden start alacağının sinyallerini verdi.

151214-ozcan-keklikÖzcan Keklik’in açıklamalarına göre, kupa organizatörü ve eğitim şirketi Safari Motorsport’un 2016’da hayata geçireceği özel pist kupasında, Opel, Corsa OPC’lerle araç tedarikçisi olacak. Ancak, Opel Türkiye, 16-20 adet arası olması öngörülen araçları, Safari Motorsport’un patronu Hakan Dinç’e normal fiyatından indirimli olarak verecek. Hakan Dinç te, Safari Motorsport olarak, üzerinde anlaştığı bir isim sponsoruyla bu sezon kupanın startını vermeye hazırlanıyor. Dinç, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, kupanın 6 ayak yarışından oluşacağını ve 4 yarışın Almanya’da yapılacağını söyledi. Hakan Dinç, Almanya’daki yarışlardan birinde Türk günü etkinlikleri yapılacağını da sözlerine ekledi. Kupada yarışacak 11 sporcunun belli olduğunu belirten Hakan Dinç Ocak ayı ortalarında yapmayı planladıkları lansmana kadar 3-4 yarışçının daha katılımı ile kadroyu tamamlayacaklarını söyledi. Hakan Dinç, yarışacak pilotların isimlerini ve isim sponsorunu lansmandan önce açıklamayacaklarını da sözlerine ekledi.

Diğer taraftan, Opel’in rallilere geri dönüşü üzerine de farklı bir proje üzerinde çalıştıklarını söyleyen Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, bu amaçla R2 bir Opel Adam getirteceklerini ve Türkiye Şampiyonası’nda rekabet etmeyi düşündüklerini belirtti. Keklik, R2 operasyonunun pistteki partnerleri Safari Motorsport ile mi yoksa Opel’in halen aktif durumda olan Opel Bayiler Takımı (OMS) ile mi yapılacağını konusunda henüz bir karara varmadığını ifade etti. Hakan Dinç te Opel’in R2 projesini doğrulayarak, bu konuda fabrikanın vereceği kararı beklediklerini söyledi. Dinç, R2 operasyonunun da Safari bünyesinde gerçekleşmesi halinde genç yetenek bir sürücü yarıştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Aydın Hoşgör  | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top