Andoff, kupa finaline hazır!

151208-andoff-1
Ankara Offroad Kulübü (Andoff) sezonun son startına hazırlanıyor. Ankara Offroad Kupası’nun son yarışı, pazar günü İncek’teki parkurda yapılacak. Sezon başında beş yarış olarak planlanan, ancak üç ayakta tamamlanması kararlaştırılan kupada, sadece Ankaralı değil, başta Karadeniz olmak üzere, Trakya, Karabük ve Alanya’dan toplam 25’in üzerinde katılım bekleniyor.

İncek’teki offroad parkurunda 4 etaptan oluşan yarışta her bir etapta 3’er tur atılacak. Yarışın programına göre, cumartesi günü idari ve teknik kontroller ve ardından da antrenmanlar gerçekleştirilecek. Çay yolundaki TEB otelinin yarış merkezi ve aynı zamanda ödül töreni yeri olarak belirlendiği yarışta, yarış podyumu aynı zamanda kupanın genel klasmanını da sonlandıracak.

İlk iki yarış sonrasında 2 puan farkla kupada lider durumda bulunan Yaşar Çevik’in aracını sezon ortasında satması nedeniyle son yarışa katılamayacak olması üzerine kupa rekabeti, puan klasmanında 2’nci durumda bulunan Mustafa Özgiray ve hemen ardından 3’ncülükte yer alan İsmail Ayhan arasında geçmesine neden olacak. Bu arada, kulübünn geleneksel çarşamba toplantısı, yarış öncesi yarışçıların ve kulüp üyelerinin ilgisini arttırdı.

151208-andoff-2Kulüp başkanı Muharrem Çelik’in üyelerini detaylı olarak bilgilendirdiği yarışla ilgili olarak, yarışa katılmayacak kulüp üyelerine de organizasyon dahilinde resque ve diğer noktalarda görevlendirilmeler yapıldı. Havanın  erken kararması nedeniyle önceki yarışlarda 11’de start verilirken, bu kez saat 10’da gerçekleştirilecek. Yarış günü havanın açık, yağışsız ama gündüz 7 derece olarak tahmin edilmesine karşın, cumartesi gecesi eksi olarak beklenen sıcaklık yüzünden de yarış günü havanın ayaz olarak beklenmesi, Ankaralı yarış severleri tedirgin etse de, gerek kupada son yarış olması, gerekse şehir dışından geleceklerle birlikte yüksek startın rekabeti daha da yükseltecek olması, İncek’teki mücadelenin yine yüksek seyirci eşliğinde gerçekleşmesinin işareti olarak algılanıyor.

151208-andoff-3Ankaralı Tunç Tunçel’in yarışma direktörü ve yine Ankaralı Öcal Zilanlı’nın da komiserler kurulu başkanı olarak görev yapacağı yarışın ödül töreni, pazar akşamı TEB otelde düzenlenecek. Diğer taraftan, Andoff başkanı Muharrem Çelik’in verdiği bilgiye göre, Ankara Offroad Kupası’nın sezon galası 9 Aralık’ta yapılacak. Başkan Çelik, henüz kesin anlaşma yapılmamış olmasına karşın, galanın bu yıl, geçen seneki kupa töreninin de yapıldığı Akman Otel’de düzenleneceğini duyurdu. Diğer taraftan, kulüp üyelerinden Sinan beyin doğum günü için kulüpte pasta kesildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top