TPK’da Yağız Gedik’ten çifte zafer!

151128-tpk-ygedik-2

Tosfed Pist Kupası’nda, sezonun son yarışları İstanbul Park’ta yapıldı ve İzmirli genç yarışçı Yağız Gedik, 6’ncı ayağın her iki yarışında da damalı bayrağı ilk gören yarışçı oldu. 28 Kasım günü, ıslak asfaltta koşulan yarışlara sekiz sporcu katıldı. Ülkü Motor Sport’un VW’ Polo’ları ile yarışan sporculardan Yağız Gedik, günün ilk yarışında 5 turu 11 dakika 5 saniye 446 salise ile tamamladı. TPŞ’de de Porsche ile piste çıkan ünlü oyuncu Ümit Erdim, TPK’da Gedik’in en yakın rakibi oldu ve 5 tur sonunda liderin 32 saniye ardından haftanın ilk kupa yarışını 2’nci sırada bitirdi.

151128-tpk-istpark-gedikÜmit Erdim ile 2’ncilik için çok zorlu ve yakın bir mücadele sergileyen Muhammed Ali Ülkü, ‘7 salise’ farkla 3’ncülükte kalırken, O’nun 17 saniye ardından Burak Çelik, 37 saniye farkla Mehmet Yeğen ve 10.9 saniye geriden Süleyman Sırrı Kolot yarışı tamamladılar. Yeğen, aynı zamanda Kategori 2’de 1’ncilik kupası kaldırırken, Süleyman Kolot ise beyin arızası yaşandığı Honda’sı ile TPŞ Süper Kupa’da son yarışa yaşayamadığı adrenalini TPK’nda yaşama fırsatı buldu. Peugeot’u ile yarışa katılan İzmirli Uygar Bilgili ilk turda kaldı, Fırat Günday ise start almadı.

Günün, haftanın ve sezonun son kupa yarışında da Yağız Gedik, startla birlikte liderliği ele aldı ve çıktığı gibi ilk sırada finişe geldi. Beş turda tamamlanan yarışı 10 dakika 50 saniye 172 saliselik toplam zamanıyla bitiren Yağız Gedik, ıslak asfalttaki 2.41.836’lık tur zamanıyla dikkat çekti. Gedik ile Muhammed Ali Ülkü’nün yakın rekabeti bu yarışta da öne çıktı ama bu kez iki pilotun arasındaki fark sadece 1.7 saniye ile ölçüldü. Burak Çelik, 40.5 saniye farkla ikinci yarışın ve aynı zamanda 2’nci grubun 3’ncüsü olarak günü tamamladı. Mehmet Yeğen, damalıyı bu kez 4’ncü gördü ve yine kendi grubunda birincilik kupasını kaldırdı.

K1 yarışçılarından Uygar Bilgili, biten lastikleri ile İstanbul Park’ın kaygan zemininde sürüş kontrolünde ciddi sorunlar yaşadı ve sık sık asfalttan çıkıp çimenlere girdi. Start/finiş düzlüğünün iki viraj öncesinde yine yoldan çıktıktan sonra tekrar asfalta geri döndüğünde rakiplerinin araçlarına temasta bulunan Uygar Bilgili, yarış sonrasında spor komiserleri tarafından yarıştan diskalifiye edildi. Günün ikinci kupa yarışında Ümir Erdim 3’ncü turda pit’e geri döndü ve yarışı bıraktı, Fırat Günday ise start almadı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Fotoğraflar için, aşağıdaki yarışçının banner’ını tklayabilirsiniz.

logo-foto-yagiz-gedik

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top