Süper grupta ikinci yarış ‘yetişmedi’!

IMG_2526

TPŞ 5. Ayak yarışlarının günün programında önce maxi ve süper kategorilerde antrenmanlarla başladı. Ardından sıralama turlarına geçildi. Süper grubun ilk sıralama turlarında, ‘son şampiyon’ Ümit Ülkü, 2.17.206’lık en iyi tur zamanıyla pole pozisyona yerleşti. Kaptanının +1.776 ardında Galip Atar, 2.18.982 ile ikinci en iyi sıralama turunu yaptı. Ankaralı Tansel Tunca, Renault Clio ile 2.32.351’lik turuyla Hondalı rakiplerinin önüne yerleşti. Süleyman Kolot’un 2.33.490’lık best’inin +7.250 ardından 2.40.740 ile İzmirli Ahmet Mutlubaş, güçlü Honda’sı ile start pozisyonunda yerlerini aldılar.

Galip Atar (BMW)

Galip Atar (BMW)

Süper kategorinin ilk yarışı hafif çiseleyen yağmurla birlikte start aldı. BMW’si ile Ümit Ülkü, startla birlikte liderliği ele aldı ve yarış boyunca elinden bırakmadığı gibi, 10 tur sonunda ve 20 dakika 27 saniye 998 saliselik toplam zamanıyla en yakın rakibinin 1 dakika 11 saniye 278 salise önünde açık ara farkla damalı bayrağı ilk gören isim oldu. ‘Takım kaptanı’ Ümit Ülkü’nün ardından, eş değer BMW’si ile Galip Atar da startla birlikte 2’nciliğe yerleşti, yarış boyunca liderle arası açılsa da arkasındaki rakibine karşı 10 tur boyunca pozisyonunu kaybetmedi ve 21.39.275’lik toplam zamanıyla BMW’lere 1-2 finiş yaptırdı.

IMG_2549

Ahmet Mutlubaş

Honda TypeR’ı ile Ahmet Mutlubaş, bu kez İstanbul Park’ta BMW’leri ile avantajlı olan rakiplerine yakın duramadı, ancak birincinin 2 dakika 11 saniye 301 salise ardından 3’ncü olarak günün ilk ve tek süper rekabetinde podyum yaptı. Ahmet Mutlubaş, Honda’sında egzoz sorunu yaşadı ve gün sonunda manifold girişinden itibaren sökülen egsoz üzerinde mekanikerleri geç saatlere kadar çalıştılar. Süper grubun diğer Hondalı yarışçısı Süleyman Sırrı Kolot ise güne oldukça sıkıntılı başladı, aracının ön camında çatlak söz konusu olunca servisi yarıştan önce yeni yedek camla değiştirdi ve Kolot yarışa katıldı.

IMG_2530

Süleyman Sırrı Kolot

Startla birlikte gruptan kopan BMW’lerin ardından Mutlubaş’ın Honda’sı ile podyum rekabetini hedefleyen Süleyman Kolot, 21 dakika 26 saniye 938 saliselik toplam zamanıyla yarışı 9 tur olarak tamamladı ve podyumun hemen ardından yer aldı. Yarışın 3’ncü turunda Tansel Tunca’nın Renault’u pit’e girdi ve yarışı bıraktı.

Programa göre günün son yarışı süper gruptaydı ancak gecikmeler yaşanınca son yarış karanlığa kaldı. Galip Atar, BMW’si ile pit alanında ve test amacıyla piste girmek için hazırlandı, ancak bu yarışın erteleme kararı alındı. Yarışma görevlileri 5’nci ayak ikinci yarışının takvimden ve puantajdan kaldırılmasını önerse de, yarışçılar bu teklife karşı çıkınca, yapılamayan yarışın haftanın ikinci gün (cumartesi) programına dahil edileceği belirtildi ama yeni programın açıklaması sabaha bırakıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Bu yarışla ilgili, aşağıdaki yarışçıların fotoğraflarını kendi galerinde bulabilirsiniz. İsimlerin üzerlerini tıklamanız yeterlidir.

logo-umit-ulkufoto-logo-galip-atarfoto-logo-ahmet-mutlubasfoto-logo-sskolot

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top