Ralli sezonu, İstanbul’da kapandı

151115-burak-cukurova

Burak Çukurova 3’ncü oldu, grup N kupasını kazandı

2015 Ralli sezonu, İstanbul Rallisi ile tamamlandı. İstanbul’da dün (cumartesi) öğlen verilen startla başlayan ve 4 etaplık bir ayaktan sonra bu sabah ikinci ayak için yeniden start verilen İstanbul Rallisi’nde ulusal klasmanı 12 ekip tamamlayabildi. İstanbul Park’ın oto açık pazarı kenarında kurulan finiş tak’ına 8 ekip ulaşamadı. İki günde toplam 10 özel etabın geçildiği rallide, P207’si ile Yağız Avcı, starttan itibaren ele aldığı liderliği, iki gün boyunca çekiştiği rakibi Orhan Avcıoğlu’na kaptırmadı ve 1.4 saniye farkla hem sezonun son rallisini kazandı ve hem de sezonu Türkiye 2’ncisi olarak tamamladı.

10 Etabın sadece 3’ünde en iyi zamanları Avcı yaparken, diğer 7 etapta en iyi zamanlar Orhan Avcıoğlu tarafından kaydedildi. İlk gün ilk etapta lasrik sorunu yaşayarak liderin açık farkla ardında kalan Avcıoğlu, rallinin diğer etaplarında farkı kapatmasına karşın, öne geçmenin fırsatını bulamadı ve 2’nci geldiği İstanbul’dan Türkiye 3’ncüsü olarak ayrıldı. Kiralık Evo 9 ile sürpriz bir kararla İstanbul Rallisi’ne katılan Burak Çukurova ise, en başından sonuna kadar 3’ncülüğü elinde tutarak, finişte podyum yaptı, seremoniye katıldı ve aynı zamanda da grup N’de 1’ncilik kupasını kaldırdı.

Mk1’lerin ‘0’ ve ‘00’ olarak görev aldıkları rallide, Erdal Tokcan’ın Mk1’i ile 0 önce olarak parkura çıkan Murat Bostancı mekanikten kaldı ancak araç sorunu daha sonra giderilince görevine devam etti. Mk1 ile 00 öncü olarak yarışa destek veren Kemal Gamgam da Göçbeyli etabının finişine iki viraj kala iki takla attı ama Murat kadar şanslı değildi ve aracı devam edemedi fakat görevine devam etmek adına servisten getirilen Fiesta’sı ile yeniden parkura döndü ve finiş gördü.

Taklaların bol olduğu rallide, Bursalı İsmet Toktaş ta Fiesta’sı ile 7’nci etap olarak geçilen Oruçoğlu’nun 8’nci km’sinde yoldan çıktı, devrildi ve yan kaldı. Kopilotu Kaan Özşenler ile birlikte aracı yeniden dört tekerlekleri üzerine geri çevirmelerine karşın, marş çalışmayınca ekip yarışa veda etti. İkinci günün ilk, yarışın ise 5’nci etabı olan Göçbeyli 2’de Can Altınok’un Fiesta’sı aks kesti kaldı ancak yol geçişine tesir edince nötralizasyona neden oldu.

İlk gün seyirci etabına girmeden önce servis alanında mekaniker müdehalesi yapıldığı tespit edildiği için Burcu Çetinkaya yarıştan ihraç edildi. Yine seyirci etabında Ümit Can Özdemir mekaniktan, ikinci gün 6’ncı etapta ise Turgay Özdmemir kaza yapıp yarışı tamamlayamadılar. İstanbul Rallisi’nde ulusal dışında historic’ten 2, mahalliden 2 olmak üzere dört ekip daha finişe dönemediler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İsranbul

Son 70 haber

1 Yorum - “Ralli sezonu, İstanbul’da kapandı”

  1. Nurican Hızır

    Takla atanlara geçmiş olsun.

Yoruma kapalı

Go To Top