İzmir’de Ahmet Mutlubaş, duble yaptı!

151108-izmirpark1

Federasyon Kupası’nda üçüncü ayak yarışlarında İzmirli yarışçı Ahmet Mublubaş, duble yaptı! Rikki Motorsport’dan önceki yıl satın aldığı Honda TypeR’ı ile geçtiğimiz sezonda olduğu gibi bu sezon da pistlerde fırtına estirmeyi sürdürüyor. Kupanın önceki ayağı olan Körfez’de, günün tüm birincilik kupalarını toplayan Ahmet Mutlubaş, ‘evi’ olarak gördüğü İzmir Park’da, yakın arkadaşı olan İsmet Toktaş ile giriştiği rekabetten de günün çifte birincilik kupalarını toplamayı sürdürdü.

151108-izmirpark-2Her ikisi de Ülkü Motorsport sporcusu olan iki pilot arasında özellikle günün ilk mücadelesi, kendileri için müthiş keyifli ve rekabetçi, pit alanında ve tribünde olan az sayıdaki seyirci için de izlencesi nefes kesiciydi.  Her ikisi de centilmen sporcu olarak bilinen Mutlubaş ve Toktaş arasındaki mücadelede, temiz yarış konusunda birbirlerine karşı duydukları güven sayesinde, birbirlerini geçme anlarında yaptıkları ataklarda adrenalini sonuna kadar yaşadılar.

12 Turluk ilk yarışta iki sporcu arasında izlenen birbirlerini geçiş anlarında soluklar tutuldu ama aralarındaki güven sayesinde herhangi bir sorun yaşanmadı. Yarış sonunda birbirleri ile yaptıkları ve Ralli Ajansı kamerası tarafından kaydedilen yarış kritiğinde, yarıştaki hatalarını karşılıklı dile getirip öz eleştiri yaptılar. Sadece federasyon kupası yarışlarının yapıldığı bugün (cumartesi), kategori 1-2 ve 3 yarışçılarının ayrı ayrı startları planlanış iken, K3’de sadece 2 yarışçının olması nedeniyle tün kategoriler aynı anda piste çıktı ve bu yüzden de günün programı hem 45 dakika geç başladı ve hem de iki yarış arasındaki süre biraz açıldı.

Yine ilk yarışta, K1’de Mehmet Yeğen, tek rakibi Uygar Birgili’nin Peugeot’su karşısında 11 saniyeye yakın bir farkla birinci olurken, 6 sporcunun rekabet ettiği K2’de (Dizel) ise Muhammed Ali Ülkü, sadece 168 salise farkla damalıyı ilk gören isimdi. Ve yarışın en heyecanlı ve en rekabetçi mücadelesi, Ahmet Mutlubaş ile İsmet Toktaş arasında yaşandı. Startla birlikte önü alan ve ilk tura lider başlayan Mutlubaş, pistin arka tarafındaki sol virajda geçildiği İsmet’i iki kez daha ve hep start düzlüğünde geçti. Yarışın ilerleyen turlarında pistteki trafiğe takılmadığı için de Toktaş ile arasındaki fark ta açıldı. 12 tur sonunda Ahmet Mutlubaş İsmet Toktaş’ın 1.359 saniye önünde ilk günün birinciliğini kazanmasını bildi.

151108-izmirpark-3F ederasyon Kupası’nın 3’nci ayak ikinci yarışında, üç kategoriden ikisinde 1 ve 2’nciler yer değiştirdi. K1’de Uygar Birgili, Mehmet Yeğen’den rövanşı 8.5 saniye ile alırken, k2’de de Yağız Gedik, ilk yarışta geçildiği Muhammed Ali Ülkü’nün 6.15 saniye önünde damalı gördü, Muhammed Ali ise 2’ncilikte kaldı. İkinci yarışın değişmeyen lideri ise K3’de Ahmet Mutlubaş oldu ve bu kez 15 turluk rekabette İsmet Toktaş’ı yanına yaklaştırmadı. 725 salise ile ikinci kez damalıyı ilk gören isim olan Ahmet Mutlubaş, 2’de 2 ile günün tek dublecisi oldu.

İzmir Park’ta 3’ncü haftanın ilk gününde sadece federasyon kupası yarışları tamamlanırken, ikinci gün (pazar) programında ise bu kez ve sadece Türkiye Pist Şampiyonası yarışı gerçekleştirilecek. Tosfed’e başkanlık adaylığını açıkladığından beri programı daha da yoğunlaşan şampiyon yarışçı Ümit Ülkü, federasyon kupası yarış programı tamamlandıktan sonra, akşam üzere işletmecisi olduğu İzmir Park’ta piste çıktı ve pazar günkü yarış için pistte antrenman yaparak el ısıttı. Türkiye Pist Şampiyonası yarışları ile ilgili sonuç ve haberleri yarın (pazar) bu saatlerde yine ve sadece Ralli Ajansı’nda bulabileceksiniz.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top