İzmir Park, sezonu yüksek adrenalinle kapadı

Maxi grup ikinci yarışı podyumu (Fotoğraf: İzmir Parl)

Maxi grup ikinci yarışı podyumu (Fotoğraf: İzmir Park)

Türkiye Pist Şampiyonası’nın İzmir Park pistinde yapılan sezonun 4’ncü ayak yarışlarında maksimum rekabet, nefes kesen mücadele ve değişken skorlar vardı. Cumartesi günü yapılan Tosfed Kupası yarışlarından sonra, pazar günü İzmir Park’ta TPŞ için pistin en hızlıları sezonun son İzmir yarışı için asfalta teker bastılar.

Süper kategoride 4, maxida ise 5 olmak üzere 9 yarışçının rekabet ettikleri 4 ayak mücadelesinin öğleden önce gerçekleştirilen ilk yarışlarında, son şampiyon, Ümit Ülkü çifte zafer ile zirveye ipotek koydu. ETCC’de yarıştıkları BMW’leri ile Ümit Ülkü ve takım arkadaşı Galip Atar’ın yakın rekabeti dikkat çekerken, 20 turu 19.24.811 ile tamamlayan Ümit Ülkü damalıyı ilk gören isim oldu, Atar ise +0.594 ile 2’nci sırada tamamladı. Honda’sı ile Ahmet Mutlubaş, bir tur farkla süper grubun ilk yarışında podyumda yer alırken, Punto ile Muhammed Ali Ülkü, +28.430 ile podyumun tek takipçisi oldu.

Ülkü ve Atar nefes kesti (Fotoğraf: İzmir Park)

Ülkü ve Atar nefes kesti (Fotoğraf: İzmir Park)

Öğleden sonra yapılan süper grup ikinci yarışında yine Ümit Ülkü ve Galip Atar’ın BMW’leri arasındaki yakın mücadele öne çıktı ancak bu kez iki başarılı pilotun çok yakın mücadelesinde BMW’leri birbİrlerine temas heyecanı yaşatacak kadar nefes kesti. Yirmi tur boyunca Ülkü ve Atar, virajları dahi beraber döndüler.

Ümit Ülkü, yine ve bu kez 19.36.712’lik toplam zamanıyla günün ikinci süper grup yarışını da önde tamamladı ve 2’de 2 yaptı. Galip Atar ise +0.711 farkla kaptanının ardından 2’ncilik kupasını kaldırdı. Pegasus Racing’in Punto’su ile Muhammed Ali Ülkü iki tur farkla ikinci yarışın podyumunda üçüncü sırada yer alırken, Ahmet Mutlubaş, +1.04.020 ile bu kez podyumun tek takipçisi oldu.

Maxi grupta Porsche’ları ile İzmirli beş yarışçı arasında öne çıkan isim, Bilal Saygılı oldu. Yine İzmir Park’ta iki hafta önceki 3’ncü ayak yarışlarında sıfır şanzumanı arıza yapması üzerine yarışmayan Bilal Saygılı, 4’ncü hafta yarışlarını sorunsuz tamamladı. Öğleden önceki maxi grup birinci yarışında, Ümit Ülkü, 18.48.237 ile yirmi turu birinci olarak tamamlarken, günün üçüncü zaferine uzandı. Galip Atar ise +1.737 farkla yine kaptanının ardından ikinci sırada damalı gördü. Ali Özerinç, +10.385 ile podyuma çıkarken, +11.130 farkla Ahmet Mutlubaşve +18.872 ile Bilal Saygılı podyumun ardından sıralandılar.

Öğleden sonraki ikinci yarışta, günün dördüncü zaferi için piste çıkan şampiyon Ümit Ülkü, 8’nci turda yarış dışı kaldı. Bilal Saygılı, 20 tur sonunda ve 18.43.465 ile damalıyı ilk gören olurken, peşinden Ahmet Mutlubaş +6.928 ile ve +16.717 ile Ali Özerinç podyumun diğer basamaklarına çıktılar.

Mutlubaş, günün ilk podyumunu yaparken, iki maxi yarışında da 3’ncülükleri ele alan Ali Özerinç istikrar sergiledi. Maxi grupta 4’ncülüğü ise +3 tur farkla Galip Atar elde etti. Yarışların tamamlanmasından sonra podyum yapan yarışçılar kupalarını düzenlenen törende teslim aldılar. Türkiye Pist Şampiyonası’nda sezonun son yarışı bir hafta sonra İstanbul Park’ta yapılacak.

Aydın Hoşgör | İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top