İstanbul Park’ta ilk gün, Ümit Ülkü’den 3’te 3!

Ümit Ülkü, günün 3 yarışında da birinci oldu

Ümit Ülkü, günün 3 yarışında da birinci oldu

Türkiye Pist Şampiyonası’nın 5’nci ayak yarışlarında, son şampiyon Ümit Ülkü, 3’te 3 yaptı ve günün tüm birincilik kupalarını toplayarak kariyerinin dördüncü pist şampiyonluğuna çok yaklaştı. 5 Aralık’ta federasyon olağanüstü genel kurulundaki başkanlık yarışında aday olarak son günlerde yoğun ve hızlı bir gündem yaşayan Ümit Ülkü, buna karşın, pistlerde temposundan da ödün vermedi. Maxi grupta Porsche, Süper kategoride ise BMW ile piste çıkan Ümit Ülkü, İstanbul Park’taki 5’nci ayak yarışlarında, yine tamamı İzmirli yarışçılardan oluşan rakiplerine karşı pistin uzun parkurunda tur bindirmese de, zaman zaman çok uzun farklarla pilotajdaki farkını bir kez daha gösterdi.

151127-ISTPARK-UU-ALI

Ümit Ülkü ve Ali Özerinç

Günün 4’ncü, süper kategorinin ise ikinci yarışı, programın yetişmemesi ve son yarışın karanlığa kalması nedeniyle ertelendi. Bu yarışın İstanbul Park’ın yarın ki (cumartesi) programına dahil olması konusunda yarışma direktörü Ömer Yüce, ikinci günün yeni programın cumartesi sabah belli olacağını söyledi. Yarışçılara öneri olarak iletilen 5’nci ayak 2’nci yarışının yapılmayarak iptal edilmesi fikri de yarışçıların tamamı tarafından kabul görmedi. Diğer taraftan, bugün İstanbul Park’ın ıslak-kuru geçişli asfaltı, tüm yarışçıları tedirgin ve temkinli kılarken, Pazar günü için meteoroloji tarafından pist mevkiinde yağmur olasılığı verilmesi, TPŞ 6’ncı ve son ayak yarışlarını daha da rekabetçi hale getirecek bir unsur olarak değerlendirildi.

Maxi grup yarışlarına bir yandan Galip Atar’ın yaşadığı yangın, diğer taraftan da Bilal Saygılı ile Ali Özerinç arasında yaşanan tampon tampona mücadele damgasını vurdu. Maxi’nin ilk yarışında üstelik ilk turda start düzlüğünü tamamlamak üzere iken, daha sonra krank kırmasından kaynaklandığı  anlaşılan kısa süreli alev ve dumanlar hem İzmirli başarılı yarışçıda ve hem de yarış kontrol merkezinde kısa süreli ciddi bir tedirginlik yarattı. Ancak starttan sonra ilk sol virajı alırken dumanlara boğulan Porsche’sini kenara çekip ardından da aracını sorunsuz bir şekilde terk etmesi herkesi rahatlatırken, yarış sonrasında çekici sırtında pit alanına getirilen Porsche’nin Cumartesi günkü yarışa yetişmeyebileceği endişesi, takım arkadaşlarından İsmet Toktaş’ın jesti ile ortadan kalktı.

151127-ISTPARK-ALI

Ali Özerinç, ilk yarışta 2’nci oldu

Bugünkü (Cuma) 5’nci ayak yarışları için İstanbul Park’a getirilen ancak işlerinin yoğunluğundan  piste gelemediği için takoz üstünde kalan Porsche’si, bu anlamda adeta Galip Atar’ın Porsche’si için büyük bir şans oldu. Galip Atar’ın yaşadığı sorunu haber aldığı anda kendisini arayan İsmet Toktaş, cumartesi günkü yarışlar için kendi aracını teklif etti ama istemesi halinde de yine kendi aracının motorunu almaların önerdi. Bunun üzerine Ülkü Motorsport’un mekanikerleri, bu akşam geç saatlere kadar çalışarak Toktaş’ın Porsche’sinin motorunu Galip Atar’ınkine transfer ederek, cumartesi günü yarışması için şartları zorladı. Galip Atar, Ralli Ajansı’nın konu hakkındaki sorularını yanıtlarken, öncelikle Toktaş’a teşekkürlerini ajans aracılığı ile iletti ve hem de motor transferini kendi Porsche’sinin spesifikasyonları ile daha rahat yarışabileceği için tercih ettiğini söyledi.

İstanbul Park ilk gün haberleri, fotoğrafları ve yarışçı yorumları ile her saat güncelleniyor.. Daha fazla detay okumak ve izlemek için lütfen, sayfayı yeniden ziyaret edin..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top