Körfez’de ‘kemik’ sesleri

IMG_7111

Berkay Besler, yine 3’te 3 yaptı..

Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonun 5’nci ayak yarışları yapıldı. Körfez Yarış Pisti’ndeki mücadeleye 4 farklı kategoride toplam 20 sporcu katıldı. Katılım olmadığı için Formula Jr kategorisi programdan çıkarılırken, diğer taraftan, Pazar günü İstanbul Park’ta yapılacak olan Dünya Rallikros Şampiyonası yarışı için, karting şampiyonası yarışının iki günlük programı tek güne sığdırıldı. Körfez pistinin pazar günü için boşalan programı ise, dragçılara tahsis edildi.

Açık ve güneşli bir günde, sabah resmi antrenman ve ardından sıralama, öğleden itibaren de 3 ayak yarışlarının startları gerçekleştirildi. Sabah sıralamanın biraz sarkması nedeniyle öğleden sonra ilk yarışın startında kısa bir gecikme yaşansa da aralarda yapılan toparlamayla günün programı ilan edilen saatte tamamlandı Yarışın ödül töreni, sonuçların kesinleşmesinden sonra pistte yapıldı.

7 Sporcu ile en çok katılımın gerçekleştiği Mini kategoride, günün sürpriz ismi Zekai Özen oldu. İlk iki yarışta rakiplerini geride bırakıp birinciliğe uzanan Zekai Özen, üçüncü yarışın zirvesini en yakın rakiplerinden Pars Erol Erdem’e kaptırsa da, gün sonunda üç yarışlık toplam puanda Zekai Özen günün birinciliğini elden bırakmadı. Minik sporcu Özen, üçüncü yarış sonrası yarışma direktörü Zafer Eski’den bir de tatlı sert bir ikaz aldı.

151003-KART5-KORFEZ-OMER-AS

Ömer Asaf Kolot

Günün son yarışında liderliği kaptırdıktan sonra bir virajda rakibine dokundu ama Erdem direksiyonuna hakim olarak hem asfalttan çıkmadı ve hem de yarış liderliğini bırakmayarak 3’ncü yarışta damalıyı ilk sırada görmeyi başardı.

Dokunma anını yakinen de izleyen Direktör Eski, Erdem yoldan kopmadığı ve yerini koruduğu için Özen’de zaman ve pit geçiş cezası vermedi ama yarışın bitiminden sonra yanına çağırdığında bu hatanın kendisine kaydettireceklerini bir bir anlatarak bunun bir kez daha yaşanmaması için uyardı. Mini kategoride üç yarış sonrasında Zekai Özen 57 puanla günün birincisi olurken, Pars Erol Erdem 52 puanla 2’nci, Ömer Asaf Kolot ise 47 puanla 3’ncü oldular.

IMG_7357

Berkay Besler

Dört sporcunun mücadele ettikleri Formula Senior kategorisinde günün tek birincisi vardı; yurt dışı yarışlardaki başarısı ile kendisinden uluslar arası bir şampiyonluk beklenen milli sporcumuz Berkay Besler, şampiyonanın 5’nci ayağında yapılan her üç yarışta da rakiplerini yanına yaklaştırmadı.

60 Toplam puanla kategorinin 1’ncisi olan Berkay Besler’i, ilk iki yarışı 2’nci sırada bitiren ve toplamda 47 puan çıkartan Mert Dalkıran 2’nci, toplamda aynı puana ulaşmasına karşın, yarış klasmanlarına göre Muratcan Eğilmez 3’ncü sırada tamamladılar.

Formula Senior’da da, günün öne çıkan ismi, Mert Dalkıran oldu. İddialı olduğu kadar agresif sürüşü ile de dikkat çeken Dalkıran, 3’ncü yarışta rakibine dokunarak onun pozisyon kaybetmesine neden oldu. Yarışma Direktörü’nün talimatı ile Mert’e pist geçişi uyarısı çıkarıldı, ardından yeniden piste geri döndüğünde Mert, tüm rakiplerinin ardından mücadelesini sürdürebildi. Mert, kalan turlarda, senior ile birlikte piste çıkan Formula Master’dan üç rakibi geçti, ancak kendi kategorisinde yarışı 4’ncü sırada tamamladı.

IMG_7113

Süleyman Sırrı Kolot

Senior’larla birlikte aynı anda yarışa çıkan Formula Master kategorisinde günün favori ismi olan olan Süleyman Sırrı Kolot, 2’ncilikte kaldı. Kolot, yarış sonrası ajansa yaptığı kısa değerlendirmede, “kondüsyonunun yetersiz olduğunu savundu” ama “ikinci yarışta arkasından gelen bir rakibinin darbesi ile asfalttan dışarı çıktığına” da işaret etti. Zaman kaybedince, Kolot, toplamda Master kategorisini 49 puanla 2’nci sırada tamamlayabildi. Masters’da 1’nciliği 60 toplam puanla Mehmet Yaman, 3’ncülüğü ise 47 puanlı İbrahim Erkan kazandılar.

IMG_7207

Gülhüseyin Ababdulayev

DD2 kategorisinde 5 sporcu start aldı. Berk Durak, 3 yarışı da kazanarak 102 puan topladı ve kürsünün en üst basamağına çıktı. Pistlerimizin Azeri sporcusu Gülhüseyin Ababdullayev, günün 2’nci yarışında 3’ncü, diğer yarışlarda ise 3’Ncü oldu ve 98 puanla günü 2’nci tamamladı. Kerem Zengin, ‘1’ puan farkla 3’ncülük kupasını kaldırdı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Açıklama-Düzeltme: Yarış sonrası direktör Zafer Eski tarafından gönderilen açıklama, whatsappta numara karışıklığından dolayı Süleyman Sırrı Kolot tarafından gönderilmiş olarak yayına verilmiştir. Düzeltilmiş metin aşağıdaki halidir. Kolot, Eski ve okuyucularımızdan özür dileriz.

Yarışma direktörü Zafer Eski, Cumartesi günü, Körfez Karting pistinde yapılan TKŞ 5’nci ayak yarışı haberimizle ilgili olarak “ufak düzeltmeler olmalı” mesajı iletti. Zafer Eski, “sabah sarkmalar vardı, fakat öğlen arasından sonraki ilk yarış, zamanında başladı ve hep program öncesinde devam edilip, erken bile bitirildi” dedi. Eski, “Mini sporcularından Zekai, damalı bayrak sonrasında aynı tempoyla gidip 1’nci olan rakibine arkadan çarptı. Bunun üzerine hareketin kendine kaybettirecekleri hakkında uyarım ve sakinleştirici konuşmam oldu” diyerek sürdürdü ve şunları ekledi; “Mert’e PİT geçiş cezası verilmedi. Kopan tamponunun yenisinin takılması için zorunlu pit stop yaptı. Mert, Murat Can’a dokunmasıyla tampon düşürdü, fakat pozisyonlarda bir değişiklik olmamıştı. Aynı puana sahipler, en iyi yarış tur zamanına göre bir üst sırada oluyorlar.” / A.H.

151003-kart5-korfaz-gk

Körfez Pisti’ndeki 5’nci Ayak yarışlarından fotoğraflar için, aşağıdaki başlıkları tıklayabilirsiniz.

foto-logo-berkay-besler foto-logo-sskolot foto-logo-gulhuseyn

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top