Kenan Sofuoğlu: “Bu benim en zor şampiyonluğum oldu”

151007-sofuoglu

Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nda sezonu dördüncü kez şampiyon olarak tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Şampiyonluk sonrası, 7 Ekim Çarşamba günü, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Red Bull sporcuları Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu’nun katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirildi.

4 Ekim’de Fransa’daki Magny-Cours Pisti’nde yapılan şampiyonanın 11. ayağında, sezonun bitmesine bir yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan eden Kenan Sofuoğlu; 2007, 2010 ve 2012’de elde ettiği zaferlerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar sporculara gerçekleştirdikleri şampiyonluk için teşekkür etti. “Türkiye’de dünya şampiyonu sporcu çıkarabilen federasyon sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Hem Dünya hem de Avrupa Şampiyonu çıkartabildiğimiz için çok mutluyuz. Sporcularımıza desteğimiz artarak sürecek” dedi.

Kenan Sofuoğlu’nun şampiyonluğunun her saniyesinde konstransyon ve emek olduğunu vurgulayan başkan Uçar, Toprak’ın ve Kenan’ın sadece sportif bir başarıyla değil; zeki, çevik ve ahlaklı olmaları ile de bu unvanı hak ettiklerini belirtti. Uçar hem Kenan Sofuoğlu hem de Toprak Razgatlıoğlu’ndan nice şampiyonluklar beklediklerini söyledi.

Kenan Sofuoğlu “Bu en zor şampiyonluğum oldu”

Öncelikle Toprak’ın şampiyonluğunun çok önemli olduğunu vurgulayan ve bundan gurur duyduğunu belirten Sofuoğlu, “Dünya şampiyonluğundan daha önem verdiğim şey; Toprak’ın şampiyon olmasıydı. Benden sonra birinin yetişmesi gerekiyor. Toprak da bu fırsatı çok iyi değerlendirdi. Onunla gurur duyuyorum. Herkes Toprak’ın Avrupa’daki başarısını konuşuyor. Toprak’ın Moto GP şampiyonluğuna ulaşması en büyük amacımızdır. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Toprak bu ülkenin motor sporlarındaki geleceğidir” ifadelerini kullandı.

“Şu anda en iyi imkanlarda yarışan sporculardan biriyim. Bu da devletimin ve sponsorum Red Bull sayesinde oldu. Cumhurbaşkanımız çok destek oldu. Bu sezon baba olmanın mutluluğunu yaşarken, hiç ummadığımız bir şekilde Türkiye’ye gelir gelmez bebeğimiz beyin kanaması geçirdi. 3 ay mücadele ettik. 3 aylık çabanın ardından Hamza’yı kaybettik. Bu dönemde yarışlarım devam etti. Yarışlara çıkmam gerekiyordu. Kolay şeyler değildi. Öte yandan da devletin bu kadar desteği ile onların senden beklediği başarıyla beraber; ben burada duracağım gibi bir lüksüm de yoktu. Gitmek zorundaydım. Mücadeleden vazgeçmedik. Malezya’ya gitmeden önce Hamza’yı kaybettik. Hamza hastanedeyken ben hiç sporcu gibi yaşamıyordum zaten. Antrenman yapma fırsatım yoktu. Hiç hazırlanmadan gidiyordum yarışlara. O durumda kazanmak çok zordu.”

Hamza’yı kaybettikten sonra 1,5 ay hiç durmadan antrenman yaptığını dile getiren başarılı sporcu, “Takım da bu azmimi görünce motor üzerinde çok iyi çalışmalar yaptılar. Takım olarak biz elimizden geleni yapacaktık ve nasip olursa şampiyon olacaktık. Biz bunu düşündük. İspanya yarışını kazanmak bizim için bir anahtardı. Anahtarı elimize almıştık. Çok şükür İspanya yarışını kazandık. Fransa kolay geçmedi. Pistler kaygandı, herkes kaza yaptı. Birinin düşmemesi gerekiyordu; düşersem şampiyonluk gidecekti. Amerikalı rakibimle şampiyonluk için yarıştık. Fransa’da da ikinci bitirerek şampiyonluğa ulaştık. Bu şampiyonluk benim için en zoruydu. Hayatımdaki en zor şampiyonayı yaşadım. En çok çalışmam gereken dönemlerde ben hastanede Hamza’nın yanındaydım. Yarışlara istediğim gibi hazırlanamadım. Bu şampiyonlukla hayalimizi gerçekleştirdik. Ben bu kupanın üzerinde Hamza Sofuğlu yazmasını istiyordum. Ve bunu ileride Rabbim nasip eder de çocuklarımız olursa; ‘Bunu ağabeyiniz sayesinde aldım’ diyecektim. Kupanın üstüne inşallah Hamza’nın ismini yazdıracağım. Kariyerimi bitirdikten sonra bu kupa benim için en değerli kupa olacak. Hayatımda istediğim en önemli şampiyonluktu bu. Her gece yatarken iki hayalim vardı. Birisi Hamza’nın iyileşmesi, diğeri de şampiyon olmaktı. Hamza’yı kaybettik, olmadı ama ikinci hayalim oldu. Bu, inşallah Hamza’nın şampiyonluğu olacak” açıklamasını yaptı.

Toprak Razgatlıoğlu “İleride daha güzel şeyler yapacağım”

Türkiye’nin motor sporlarındaki geleceği olarak gösterilen ve Avrupa Superstock 600 kategorisinde şampiyon olan 18 yaşındaki Toprak Razgatlıoğlu ise, “Benim için sezon heyecanlı başladı. Şampiyonluk yarışı çok heyecanlıydı. Kenan ağabeyime çok teşekkür ederim. Benle çok uğraştı. Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. İnşallah daha da güzel şeyler yapmak isterim” şeklinde konuştu.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top