Engin, Kıbrıs’ı Kap’tı!

Arşiv; Engin Kap

Arşiv; Engin Kap

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun organize ettiği Kuzey Kıbrıs Rallisi’nde ikinci gün (Cumartesi) Girne Liman Seyirci Özel Etabı’ndan sonra ikişer kez geçilen Güzelyalı, Kanlıköy ve Kozan etapları ile devam edildi. Kanlıköy etabında gösterdiği üstün performans ile liderliğe oturan Ömer Yıldız-Mehmet Kasımoğlu ikilisi ikinci günü lider tamamladı. Türkiye Ralli Şampiyonası’nda mücadele eden Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi ikinci günü ikinci sırada bitirirken, KKTC 2015 Ralli Şampiyonluğu için mücadele eden ekiplerden Fikri Macila-Mehmet Mişon ikilisi üçüncü sırada servise geri döndüler.

2015 KKTC Ralli Şampiyonası lideri Deniz Denner-Ömer Topcu ikilisi Kozan etabının ilk geçilişinde zaman kaybederek günü 5’inci sırada tamamladı. Günün son etabında mekanik arıza yaşayan Rauf Denktaş – Derviş savarona ikilisi süper ralli haklarını kullanarak gerilere düşerken, bir çok sorunla mücadele eden Şampiyona 4’üncüsü Derviş Dizliklioğlu-Ali Kiremitcioğlu ikilisi de gerilerde kaldı. Rallide son günü olan 11 Ekim Pazar günü (bugün)  ekipler Kanlıköy etabının tersi olan Türkeli etabını 4 kez geçecekler ve 1’er kez de Güzelyalı ve Kozan etaplarının ardından Cemsa Seyirci Özel etabı ile ralliyi tamamlayacaklardı.

Haberin yayına verildiği, 11 Ekim Pazar saat 21 itibariyle, Kıbrıs’tan yarışın sonucu ile ilgili sağlıklı bilgi henüz alınamadı. Organizatör kulüp KKTOK’nın resmi sitesinde bir sonuç bilgisi bulunmazken, rallinin resmi partneri olan yerel bir sitede de yarış sonucu bilgisi de henüz yayınlanmadı. Aynı kaynakta yayınlanan özel etapların genel tablosunda ise iki farklı etabın dereceleri ile genel klasman toplamları da bulunmuyor. Ancak rallinin 11’nci etabının güvenlik nedeniyle iptal edildiği, Türkeli etabının 3’ncü geçilişi olan bu etapta köylülerin traktörleri ile etaba girip güvenliği riske attıkları ileri sürüldü.

Diğer taraftan, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası için Kıbrıs’a giden Parkur Racing’in üç ekibi ile bir 131’lü yarışçı olmak üzere dört ekibin mücadele ettikleri Historic yarışı ile ilgili de edinilen bilgiler de çok kısıtlı. Bugün öğlen ajansa ulaşan bilgilerde, historic’lerin öğleden sonra üç etap geçip seyirci etabı ile ralliyi sonlandırdıkları belirtildi. Diğer taraftan, Türkiye Historik Ralli Şampiyonasına puan veren Kıbrıs Rallisin’de, Escort Mk 2’lerin mücadelesini Engin Kap’ın önde bitirdiği, Burak Türkkan’ın 2’nci, Hannu Pulkinen’in de 3’ncü sırada podyum yaptıkları öğrenildi. Kıbrıs Rallisi’nde, historik klasmanı için kupa yaptırılmadığı için verilmediği iddiası da ileri sürüldü. An itibariyle Kıbrıs’tan İstanbul’a dönmüş olması gereken Türk yarışçılardan Historic pilotları, yarından sonra ajanstaki bloglarında Kıbrıs anılarını ve görüşlerini ajans okurları ile paylaşacaklar.

Son 70 haber

1 Yorum - “Engin, Kıbrıs’ı Kap’tı!”

  1. Erdal Tokcan

    Sevgili Hoşgör,
    KKTC, Türkiye dışında tanınmayan bir devlet olduğundan, uluslararası resmi organizasyon yapma ve yapılan organizasyonlara resmi olarak katılma hakkı yok. 2002’de düzenlediğimiz FIVA World Rally’de benzer sıkıntıyı yaşamıştık. KKTC’li yarışmacılar, Türk ve Fransız Dışişleri Bakanlarının araya girmeleri ile, Türkiye’de KKTC bayraklarını araçlarından sökerek yarışmışlar, FIVA ID kartları da Fransız Dışişleri Bakanının talimatı ile doğrudan merkezi Fransa’da olan FIVA yetkilileri tarafından sağlanmıştı. Kıbrıs Rallisinin KKTC organizasyonu olarak resmen açıklanması, bu rallide alınan puanların iptaline kadar gidebilir, ve TOSFED’i FIA nezdinde zor durumda bırakabilir. Maalesef, dış politika işin işine karışınca yapacak fazla bir şey kalmıyor.

Yoruma kapalı

Go To Top