Can Tolon, bir adım önde!

(Fotoğraflar; Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı)

(Fotoğraflar; Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı)

V1’in Körfez Pisti’inde yapılan 5. Ayak yarışını kazanarak rakipleri ile arasını açan Can Tolon, sezonun bitimine bir yarış kala avantaj sağladı. Körfez Pisti’ne eşit puanda gelen Can Tolon ve Yağız Avcı ile bir puan arkalarındaki Burak Çukurova arasında geçmesi beklenen mücadelede sürprizler yaşandı. Ön camı çıkarak gerilere düşen Burak Çukurova ve motorunda güç kaybı problemi yaşayan Avcı değerli puanlar kaybederken Can Tolon bu yarışı kazanarak avantaj elde etti.

V1’deki ilk senesinde artık otomobiline alışan genç pilot Ayhancan Güven sıralamalarda 56.299’luk zamanı ile ilk sırada yer alınca herkes heyecanla yarışı beklemeye başladı. Yarışın start alması ile Ayhancan Güven ve Can Tolon arasında liderlik mücadelesi yaşandı. Tecrübesini konuşturan Tolon, Ayhancan’ı geçmeyi başardı ancak ikinciliğe razı olmayan genç pilot fazla zorlayınca pist dışına çıkarak pozisyonunu kaybetti.

İlk turlarda yarışa iyi bir start alan Ali Türkkan ikilinin hemen arkasında fırsat bekliyordu. İkincilik pozisyonu ile yetinmeyip Can Tolon’a baskı yapmaya çalışan V1’in yeni yıldız adaylarından olan Ali Türkkan, yarışı 5’inci sırada bitirebildi. İlk yarışın sürpriz ismi, dokuzuncu sırada başladığı yarışta rakiplerini tek tek geçerek ikinciliğe kadar yükselen Kadir Akça oldu. Avcı’nın 7. sırada tamamladığı yarışta Çukurova 12. olunca şampiyonluk ibresi Tolon lehine dönmeye başladı.

Ayhancan Güven’in 12. , Can Tolon’un ise 11. sıradan start aldığı ikinci yarış yine dudak uçuklattı. Lassa V1’in en hızlı isimleri önlerindeki rakiplerini geçmeye çalışırken izlettirdikleri mücadele herkese zevk verdi. İlk sırada Burak Ertem’in olduğu yarışta tecrübeli isimler Dağhan Ünlüdoğan ve Koray Muratoğlu iyi start alarak liderliğe yükseldilerse de turlar ilerledikçe Can Tolon ve Ayhancan Güven arkalardan gelerek ön sıraları rakiplerinden aldılar.

Son turlara Ayhancan’ın Can Tolon üzerine kurduğu baskı damga vurdu. Can Tolon’un şampiyonluk mücadelesi sebebi ile fazla risk alamadığı yarışta, bu avantajı da kullanan Ayhancan ikinci yarışı kazandı. İleride Can Tolon’un tahtını zorlayacağının açık sinyallerini veren Ayhancan, günü üçüncü olarak tamamladı. Günün koşulan iki yarışının sonunda Tolon kürsüde ilk sırada yer alarak 10 bin TL, elde ettiği iki ikincilikle ikinci sırada yer alan Akça 4 bin TL, kürsüde son sırada yer alan Güven ise 2 bin TL kazandı.

Master kategoride Özgür Gür birinci olurken Gençler kategorisini Kadir Akça kazandı. V1, 8 Kasım’da Adana’da yapılacak yarış ile devam edecek. Tolon, Adana’ya 77 puan ile lider pozisyonda gidecek. Avcı ve Çukurova 60’ar puanda ve sezon sonu için hem şampiyonluk hem de ikincilik ve üçüncülük mücadelesi verecekler. İki genç isim Güven ve Candan dört ve beşinci sırada eşit puanda yer alıyor ve 52 puandaki iki ismin de sezon sonu kürsüsünde yer alma şansı var.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top