Andoff’u karting heyecanı sardı!

151015-andoff-kart

Offroad’un en etkili kulübü olan Andoff (Ankara Offroad Kulübü), ulusal yarış organize etmediği bu sezonun özellikle ikinci yarısında, geçtiğimiz yıl ulusal ayarda organize etmekle övündüğü Ankara Offroad Şampiyonası yarışlarının arasını biraz açınca, kulüp üyesi yarışçıları ‘pas atmak’ için kartingte yarışma kararı aldılar!

Ankara’da Aires Arena Karting Pisti’nde Ayak Takımı oluşumu tarafından her yıl 29 Ekim’de düzenlenerek geleneksel hale getirilen 3 saatlik maraton yarışı olan Cumhuriyet Kupası’nın bu yılki mücadelesinde, Ghost Raider Offroad Team adıyla rekabete ortak olmaya niyetlenen Andoff’lu yarışçıları arasında iki de tecrübeli isim bulunuyor!

Mustafa Özgiray

Mustafa Özgiray

Andoff’un eski Başkanı ve Ankara Offroad Şampiyonlarından Mustafa Özgiray, hayatında ilk kez bir karting aracına binecek iken, kariyerinde uzun yıllar önce karting yapan ve Özgiray yönetiminde Başkan Yardımcısı olarak görev üstlenen, ‘son’ Ankara Offroad Şampiyonu Himmet Şengül de takıma direktörlük yapacak!

Benzer araçlarla piste çıkacak olan 15 ekip arasında yer alan Andoff Ghost Raider Offraod Team, 6 pilot ve bir de direktör olmak üzere 7  sporcudan oluşuyor. Takım kurma fikri ilk ortaya atan ve hatta takım kaydını bizzat yaptıran  Andoff’un sporcusu İskender Gümüş, bu sezon aynı aracı paylaştıkları Andoff’un bir başka sporcusu Aytekin Düzgün, Andofflu yarışçıların offroad araçlarının mekanikeri Ferit Pek ve yine Andoff’un yarışçılarından Hasan Şentürk ile Murat Başkurt, iki tecrübeli ağabeyleri ile beraber, bu kez kartingte birincilik kupasını kulübe getirmek için ter dökecekler.

Himmet Şengül

Himmet Şengül

Takımda direktör görevi üstlenen Himmet Şengül, Ralli Ajansı’na yaptığı açıklamada, “takımına güvendiğini ve yarışta kazanmak için mücadele edeceklerini” söyledi. Şengül, “Kartingte tecrübesiz olabiliriz ama direksiyonda tecrübemiz var. Takım direktörü olarak, yarış arasında alacağım tüm kararlara harfiyen uyacaklar” dedi ve ekledi; “önce bir antrenman yapacağız ve takım pilotlarının performansını göreceğim ona göre de piste çıkış sırasını belirleyeceğim. Gerekirse kendim de yarışırım. Vakti zamanında karting te çok sürdüm ve ben de iyi kullanırım. Bizler, yarış otomobili kullanan insanlarız..”

Andoff önceki Başkanı ve Ankara Offroad Şampiyonlarından Mustafa Özgiray ise, “teklif geldiğinde açıkçası hoşuma gitti. Değişiklik olsun dedim. Başarılı olur muyuz, bilemiyoruz, çünkü bizim branşımız değil. Gençlerin bizi geçeceğini düşünüyorum zaten onda bir şüphem yok! Ama biz de tecrübemizi kullanarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Özgiray, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bildiğim kadarıyla geleneksel bir yarış. Bizim kulüpten İskender Gümüş getirdi teklifi; bir takım olacağız, 6 kişi yarışacağız. Yarışa kadar hafta sonları çalışacağız.  Benim karting pistlerinde gördüğüm araçlar, çok iç açıcı araçlar değil. Yarışacak olan 15 aracın eşit olduğunu düşünmüyorum. Şansımıza kötü bir araç düşürse yapacak bir şeyimiz olmaz. Hepsinin standardı aynı değil, bunu kesin olarak biliyorum.”

Offroadu bir saat kullanmanın kartingin 15 dakikasına bedel olduğunu savunan Mustafa Özgiray, “Karting daha zor. Offroadda dinlenme sürelerin var; bump’a giriyorsun, kapıdan atlıyorsun, uzun düzlüklerde gidiyorsun, bir de altında güç var ve aracını biliyorsun.” Özgiray, bir yarışçının asgari kullanma süresi olan 36 dakika anımsatıldığında ise şunları söyledi; “Starttan sonra sayacağız artık, 36’ncı dakikaya kadar gidebilirsek gideceğiz. Gidemezsek direksiyonu vereceğiz arkadaşlara. Ama gideriz herhalde!”.

Andoff’un karting yarışına katılmasına ilk adımı atan İskender Gümüş ise, Ralli Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, “Kartinge katılım fikri ve takım için arkadaşları toparlayan benim. Sağ olsunlar hiçbiri hayır demedi. Himmet Şengül ve Mustafa Özgiray, ağabeylerimiz tek başlarına yeterler!” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü;

150418-iskender-gumus

İskender Gümüş

“Ben offroaddan önce de kartingçiydim. Daha önce Cumhuriyet Kupası’na da katıldım. 2’nciliğim, kupa ve madalyam var. Karting güzel, bu yarışta dayanıklılık önemli. Bir yarışçının en az 36 dakika kullanması gerekiyor. Takımdaki herkes bu kadar süre ile karting kullanabilecek kapasitede. Yarışa olan iki haftalık süre boyunca, piste gidip birkaç antrenman yapacağız. Kendimizi test edip, biraz da spor yapıp, hazırlanacağız ve fit hale geleceğiz. İlk 3’e girip kupa kaldırma konusunda iddialıyız! Burada, biraz da tecrübe konuşuyor. Bizim takımda herkes yarışçı ve yarışın psikolojisini biliyor. Sıkıntımız yok, acemi kişimiz yok, hepimiz profesyoneliz. Biz motor sporlarının hepsini seviyoruz. Fırsat buldukça kartingte de yarışırız, çünkü yarışmayı seviyoruz.”

150328-sams-aytekin

Aytekin Düzgün

Takım üyelerinden Aytekin Düzgün ise, “şimdiden heyecanlandığını” itiraf etti ve şöyle dedi; “Kartingi uzun bir süre, 15 yıldır ama hobi amaçlı keyfi yapıyordum. Şimdi heyecan başka, işin içinde Cumhuriyet kupası var. Rakiplerimiz zorlu ve tecrübeli, bir de bize göre gençler. Bizim avantajımız ise, ekibimizdeki herkesin yarışçı olması, ki bu da bizim artımız. Kilo çok fazla sorun olamayacaktır, direksiyon tecrübesi öne çıkacaktır. Bizler, elimizden gelen her şeyi yapacağız. Direktörümüzün vereceği direktiflere uyacağız. İyi yarışacağımı tahmin ediyorum.”

Aydın Hoşgör, Ralli Ajansı

 

 

 

 

Son 70 haber

1 Yorum - “Andoff’u karting heyecanı sardı!”

  1. ANDOFF ekibine başarılar dileriz. Kilo faktörü, dayanıklılık ve şans şampiyonu belirleyecek. Tüm otomobil sporları severleri Cumhuriyetimizin 92.yılı anısına düzenlediğimiz organizasyona bekliyoruz.

Yoruma kapalı

Go To Top