Ümit Ülkü Zolder’de yangın tehlikesi atlattı

150919-etcc-zolder-uu

İzmirli şampiyon pist yarışçısı Ümit Ülkü, Avrupa Turing Otomobiller Şampiyonası (ETCC)’nin Belçika’nın ünlü Zolder pistinde 20 Eylül Pazar günü (yarın) koşulacak 5’nci ayak yarışları öncesinde, katıldığı serbest antrenman turlarında bugün (19 Eylül Cumartesi) BMW’si ile yangın tehlikesi atlattı.

TC2T Klasmanında yarışan Ümit Ülkü, serbest antrenmanların henüz 5’nci turunda aracında meydana gelen yangın üzerine pite girdi ve mekanik ekibinin hızlı müdahalesi ile araçta yükselen alevler zamanında söndürüldü, fakat şampiyon sürücü 5’nci turdan sonra serbest antrenmanlarına devam edemedi.

Ümit Ülkü, yangın sonrası aracında oluşan hasar giderildikten sonra saat 15’te yapılan sıralama turlarında, 7’nci turda kaydettiği 1.44.825’lik zamanıyla TC2T klasmanında 3’ncü, 16 aracın yer aldığı günün genel klasmanında ise 9’ncu zamanını yaptı. Takım arkadaşı Galip Atar da sıralamaların 3’ncü turunda kaydettiği 1.45.090’lık zamanla TC2T klasmanında 4’ncü, günün genel klasmanında ise 10’ncu sırada yer aldı. Zolder’de Pazar günü iki yarış yapılacak.

150919-etcc-zolder-qualif

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top