Hitit, toprağına kavuşacak!

150905-hitit

Hitit Rallisi, 42’nci yılında eve dönüyor! Hitit Uygarlığı’nın başkenti olarak bilinen Hattuşa’yı coğrafyasında barındıran Çorum’da, Hitit, üniversitesi ve hastane adı olarak da bilinmesinden sonra, şimdi rallisi ile de anılacak. Ralli Kupası’nın 7’nci ve son ayak yarışı için Çorum’da karar kılan organizatör Ankara Kulübü, 19-20 Eylül’deki yarışın start ve finişini de Çorum Belediyesi önünde gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz yıllarda Ankara, Samsun ve Antalya gibi farklı illerde organize edilen Hitit Rallisi, Türkiye Ralli Şampiyonası’ndan Tosfed Ralli Kupası’na tenzil edildiğinin senesinde, yeniden ve bu kez ‘ev’i sayılan Çorum’da ayağa kalkmaya hazırlanıyor. Hitit İmparatorluğu’nun MÖ 17. ile 13. yüzyıllar arasında başkenti olarak yer alan Hattuşaş, 1986 yılında UNESCO Dünya Mirasları listesine dahil edildi. Hattuşaş Çorum’un Sungurlu ilçesinin güney doğusunda Boğazkale ilçesinin 4 km doğusunda bulunuyor.

Statüsü gereği beş farklı kategoride mücadelelerin yapıldığı kupada K1’de Emrah Ali Başo, K2’de Alptekin Işıkalp, K3’de Hakan Ertarman, K4’de Yüksel Özgür, K5’te Osman Karaosman, sezonun ilk altı yarışından edindikleri puanlarla, lider durumdalar. Kupada bayanlar kategorisi için katılım olmaz iken, bayan kopilotlar mücadelesinde de Seliz Özgür, liderliğini sürdürüyor. Kupa statüsüne göre, 7 ralliden direkt puan taşıyan yarışçılar, Çanakkale ve İstanbul rallilerinden birinden de kupaya ilave puan getirebiliyorlar.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top