Ankara Offroad Kupası’nda sürpriz gelişmeler..

IMG_4631

Mustafa Özgiray, kırmızı Mitsubşshi Pajero’sunu satılığa çıkardı

Ankara Offroad Kupası’nda uzun yaz tatili sona eriyor. Bu sezon ulusal offroad yarışı yapmayan kulübün, düzenlediği organizasyonlar ile ulusal yarışları aratmadığı mahalli şampiyonasının sıradaki üçüncü yarışı için tarih ve yer arayış çalışmaları sürüyor. Daha önce 26-27 Eylül olarak açıklanan ancak Ekim ayının ikinci haftasında yapılma olasılığı yükselen üçüncü yarış, Alanya veya Kızılcahamam’da düzenlenecek.

Andoff Başkanı Muharrem Çelik

Andoff Başkanı Muharrem Çelik

Andoff Başkanı Muharrem Çelik, bugün Kızılcahamam’da ziyaret ettiği yerel yetkilerle organizasyona destek konusunu ilk kez görüştü ve olumlu izlenimler edindi. Önceki yıllarda Kızılcahamam’da yaptığı organizasyonlarla da ses getiren Andoff’un, 3’ncü yarışın nerede yapılacağı kararı, Başkan Çelik önümüzdeki günlerde Kızılcahamam Belediye Başkanı ile yapması beklenen ikinci görüşmede belli olacak. Diğer taraftan, geçtiğimiz yıl Ankara Kupası yarışını Alanya’da misafir eden Alanya Offroad Kulübü’nün bu yıl da yarışa ev sahipliği yapmak üzere sponsor görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.

Sezon başında kulüp üyelerinin mutabakatı ile beş yarış üzerinden düzenleneceği açıklanan Ankara Offroad Kupası’nın sonbaharda yapılacak olan üç ayak yarışlarının 4 ve 5’ncisi için de Ankara’daki parkurların tercih edilmesi öne çıktı. Ankaralı yarışçılar ve yarış severlerin bu konudaki taleplerini göz önünde bulunduran Andoff yönetimi, Beykent veya Mebusevleri’ndeki parkurları gündemine aldı. Kupanın bir ayak yarışını Sinop’ta yapma arzusuna rağmen, Sinop kulübünün bu konuda adımlar atmaması üzerine Başkan Çelik, kalan yarışlar için Ankara’yı işaret etti.

Mustafa Özgiray

Mustafa Özgiray, Pajero’sunu satılığa çıkardı

Bir tarafta yaklaşan yarış nedeniyle Ankara Mahalli Offroad Kupası’nda heyecan yükselirken, diğer tarafta da Ankaralı yarışçılar arasında uzun yaz tatili sürecinde araçlarını satarak parkurlardan çekilmeye niyetlenenler arasına kulübün eski başkanı Mustafa Özgiray da katıldı. Sezon başında hazırlattığı kırmızı Pajero’sunu facebook hesabından yayınladığı bir duyuru ile açıklayan Mustafa Özgiray, Ralli Ajansı’nın bu konudaki sorularını yanıtlarken, yarışa kadar aracın satılamaması durumunda 3’ncü yarışa katılabileceğini söyledi. Kulübün bu sezon ulusal yarış yapmaması ve uzun yaz arasının insanlar üzerinde olumsuz etki yarattığını düşünen Mustafa Özgiray, kupa yarış sayısı ile son yarışların parkurlarının belli olmamasının da kendilerini olumsuz etkilediğini savundu.

Mustafa Özgiray’ın aracını satışa çıkarması, Ankara Kupası’nda sezonu renklendiren ‘Dubai iddiası’nı da yeniden gündeme taşıdı. Kendisine iddianın akibeti anımsatıldığında, Özgiray, “Himmet Şengül’ün doğal olarak kazanmış olacağını” söyledi. Mustafa Özgiray ve Himmet Şengül önce kendi aralarında , daha sonra ise Yaşar Çevik ile Serkan Sarıkaya’nın da katılımlarıyla dörtlü bir iddiaya tutuşmuşlar ve kupa klasmanında en üst sırada yer alanın kazanacağı Dubai seyahatini iddiayı kaybedenlerin karşılayacaklarını açıklamışlardı.

Himmet Şengül, iddiayı kazanacak gibi..

Himmet Şengül, iddiayı kazanacak gibi..

Mustafa Özgiray, aracını satıp parkurlardan çekilmek kararı alarak, aynı zamanda iddiada da kaybetmiş sayılacak. Diğer iddiacılardan Yaşar Çevik’in de aracını yaz başlarında satması, Serkan Sarıkaya’nın ise önceki yarışlarda istediği sonuçları alamaması, Himmet Şengül’ün iddiadaki şansını bir hayli yükseltti. Tecrübeli rallici, Ralli Ajansı’nın konu hakkındaki sorularını yanıtlarken, yakın dostu ve iddiadaki kuvvetli rakibi “Mustafa Özgiray’ın aracını satmak yerine yarışlara devam etme kararı alacağını” söyledi. Himmet Şengül, Özgiray’ın devam etmemesi halinde iddiayı kazanmış olacağını da sözlerine ekledi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top