VW, 2017 için teste hazırlanıyor!

150806-WRC-VW-2017

Dünya Ralli Şampiyonası’nda hem markalar ve hem de sürücülerde belirgin bir hakimiyet kuran Alman ekibi Volkswagen Motorsport, yeni nesil kurallarını da içeren heyecan verici yeni bir aracı test etmek için, geçen ay FIA’dan onay aldı. Yeni aracın testlerini çifte dünya ralli şampiyonu Marcus Grönhol’ün yapacağı açıklandı. İki hafta sürecek olan test programının yıl sonundan önce gerçekleştirileceği belirtiliyor.

Gerek Grönholm ve gerekse Volkswagen Motorsport direktörü Jost Capito, test planları hakkında detaylı bilgi vermezken, yeni aracın 2017 kurallarına uygun modifiye edilmiş 2015 Polo R WRC olGronholm, geçen yıl Volkswagen ile imzaladığı anlaşma ile, 2016 dahil  takımın test pilotu olarak görev üstlenmişti. acağı düşünülüyor. Volkswagen’in şampiyonada rekabet eden sürücülerinin, bu yılki ralliler için halen yarıştıkları Polo’nun olağan testleri ile ilgilenirken, Grönholm’ün çalışmalarının önümüzdeki yıl için büyük bir rol oynayacağı ifade ediliyor.

Yeni kuralların FIA’da kabul edilmesini takiben, üzerinde yapılacak düzenlemelerle birlikte bu yıl Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından da onaylanması bekleniyor. 380 bhp’ye yükseltilmiş motor gücü, yeni aerodinamik daha büyük bir arka kanat, çarpıcı ve agresif bir görünüm, başlıca değişiklikler olacak. Yeni prortotip otomobilin ön ve arka iz genişliklerinde 55 mm artış ve daha büyük bir çıkıntı bulunacak. Elektronik kontrollü merkez farklılıkları yanı sıra 25 kg daha hafif olması da bekleniyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top