Uşak’taki ilk yarışta sürpriz sonuçlar alındı

Süleyman Kolot, kategorisinde 2'ncilikte kaldı

Süleyman Kolot, kategorisinde 2’ncilikte kaldı

Uşak’ta ilk kez düzenlenen karting yarışları, Uşak Belediyesi Süpermotor ve Karting Pisti’nin tribünlerine seyirci çekemedi ama farklı karakteri ile pilotaj ve bilek isteyen pistte mücadele eden sporcular, ilk günkü yarışta adrenalini fazlasıyla yaşadılar. Sıralama turlarının hemen bitiminde Ankara İzmir karayoluna konuşlu pistin bulunduğu mevkide güneşli havanın yerine yerleşen yağmur bulutları, yarış startlarından hemen önce gürlese de yağmayınca, ilk yarışlar kuru asfaltta tamamlandı.

150815-kart-oakolot

Ömer Kolot minide 2’nci bitirdi.

Türkiye Karting Şampiyonası’nın dördüncü hafta yarışlarının ilk gününde ilk start, mini kategoride verildi. Sıralama turlarının en iyi zamanını yapan Ömer Asaf Kolot, pole pozisyonda start aldı. 12 Turluk mücadelede Zekai Özen 10.13.332 toplam zamanıyla damalıyı ilk gören isim olurken, Ömer Asaf Kolot 8.696 farkla 2’nci, Efehan Kaptanoğlu ise 8.768 farkla 3’ncü oldular. Erdem kardeşler Ateş ve Pars arasında yarış boyunca süregelen çekişme, Ateş’in önde bitirmesiyle sonuçlandı. Pars Erdem, şampiyonanın önceki ayak yarışlarında sergilediği performanstan uzak göründü.

Mini kategorinin hemen ardından DD2 kategorisi için start verildi. Güçlü motorları ile vitesli gokartlarının direksiyonlarına geçen 7 yarışçı arasında, startla birlikte çıktığı gibi damalı gören Asrın Rodi Pak, 14 dakika 42 saniye 667 saliselik toplam zamanıyla günün ikinci kazanan ismi oldu.

Gülhüseyin, Uşak'taki ilk yarışta 5'nci oldu

Gülhüseyin, Uşak’taki ilk yarışta 5’nci oldu

19 Tur boyunca peşinden ayrılmayan Berk Durak, 1.254 saniye farkla 2’nci olurken, 2.969 saniye arkalarından da Kerem Zengin 3’ncü sırada finiş görüp podyum yaptı. Pistlerimizin Azeri yarışçısı Gülhüseyin Ababdullayev podyumun ardında ama 14.2 saniye farkla 4’ncü bitirdiği yarıştaki performansından yana memnun kalmadı. DD2 kategorisinde en hızlı turu Kerem Zengin, 101.73 km/h ile kaydetti.

Üçer yarışçı katılımıyla, ‘birlikte’ start verdirilen formula master ve formula senior yarışlarında ise favoriler podyumun en üst basamağına erişemeyerek sürpriz yaptılar. Milli sporcumuz Berkay Besler, pole pozisyonda start aldı ve ilk dört turu lider götürdü ancak kendisini çok yakından takip eden Mert Dalkıran’ın, pistin en üst düzlüğünün bitiminde yaptığı atağı önleyemedi.

Motorunda bir anlık sorun oluştuğunu düşünen Berkay Besler, peşine düştüğü Mert’i ne yaptıysa bir daha geçemedi. 19 turu 14.42.948’lik toplam zamanıyla birinci sırada tamamlayan Mert’in 1.481 saniye ardından yarışı 2’nci sırada bitiren Berkay Besler, ikinci günkü (pazar) iki yarışı işaret edip, her şeyin bitmediğini ileri sürdü.

Formula Master kategorisinin favorisi Süleyman Sırrı Kolot ta İzmirli rakibi Mehmet Yaman’a birincilik kupasını kaptırdı. 18 turu 14.45.714 toplam zamanıyla bitiren rakibinin 22 saniye ardında kalan Kolot’un iki tur ardından da Hüseyin Yıldırım 3’ncü oldu.

Şampiyonanın dördüncü ayak yarışlarında ikinci gün (pazar) iki farklı yarışla haftanın mücadelesi tamamlanacak. Uşak Süpermoto ve Karting Pisti’nde tüm yarışların tamamlanmasından sonra yarışçılar istirahate çekilirken, mekanikerler araçları ikinci gün yarışları için hazırlamaya başladılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Uşak

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top