Trans Anatolia’da start vakti!

150822-TA-brif

Orhan Çelen, maratonun parkuru hakkında brifing verirken

Bu yıl altıncı kez organize edilecek olan TransAnatolia Rally Raid’in startına kısa bir süre kaldı. Yarış Ankara’dan başlayacak ve Nevşehir, Sivas, Erzincan, Erzurum rotasını takip ederek tekrar Ankara’ya ulaşacak. Tüm hazırlıkları tamamlanan yarışın toplam uzunluğu 3170 km’yi buluyor. Bu da 2015 edisyonunu gelmiş geçmiş en zorlu TransAnatolia yapıyor.

Start seremonisi bugün (22 Ağustos) saat 17:30’da Ankara, Kentpark AVM’de! Katılımcıları arasında Laia Sanz, Helder Rodrigues, Olivier Pain, Alessandro Botturi, Gerrard Farres Guell, Paolo Ceci, Txomin Arana ve Serkan Özdemir’in öne çıktıkları TransAnatolia 2015’in tüm kategorilerinde yüksek seviyede rekabet yaşanacak.

TransAnatolia 2015’in Kuzey Doğu’ya uzanan parkuru eşsiz doğal güzelliklerle macera dolu etapları bir arada sunuyor. En uzun ve en zorlu TransAnatolia parkurunda geçtiğimiz yıllarda geçilen birkaç etaba ek olarak birçok yeni etap bulunuyor. Trans Anatolia 2015, 22 Ağustos’ta Ankara’dan start alacak. Açılış etabı olan 183 km’lik Tuz Gölü etabından sonra Kapadokya’ya yakın 27 km’lik zorlu bir etap daha geçilecek. Yarışmacılar Kapadokya’daki kamp alanına ulaşana kadar 446 km’lik bir mesafe kat etmiş olacak.

İkinci gün Doğu’ya doğru uzanan 3 etaptan oluşuyor ve toplamı 551 km’yi buluyor. 2013’ten sonra ilk defa 3 etaplı bir gün olacak. Ülkemizin popüler ralli raid yarışının ikinci gününde Kemaliye’deki otele ulaşana kadar 255 km’lik özel etap geçilecek. Yarışın üçüncü gününde yarışmacılar Kuzey Doğu’ya doğru ilerleyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihi açısından önemli bir yeri olan Erzurum’a ulaşacak.

Üçüncü gün 455 km kat edilecek ve konaklama otelde olacak. Üç zorlu günü geride bırakan yarışmacılar dördüncü gün biraz dinlenme imkanı bulacaklar. Yarışın dördüncü günü 207 km ile en kısa gün ve Sarıkamış dolaylarındaki 131 km’lik tek etaptan oluşuyor. Sarıkamış’ta konaklama otelde olacak ve bu noktada yarışın Kuzey Doğu yönündeki en uç noktasına ulaşılacak.

Beşinci gün yarışmacılar Ankara’ya ulaşmak üzere Batı’ya doğru tüm yarışın en zorlu gününe başlayacak. Günün ilk etabı 168 km uzunluğa sahipken 194 km’lik ikinci etap TransAnatolia 2015’in en uzun etabı olarak özel bir yere sahip. Refahiye’deki kamp alanına ulaşmak için 574km’lik yol geçilecek. 578 km’lik altıncı gün yarışın en uzun günü olarak öne çıkıyor.

Altıncı günde de tıpkı ikinci günde olduğu gibi 3 etap geçilecek. Beşinci günden biraz daha uzun olan altıncı günün sonunda Çekerek kamp alanına varılacak. Zorlu yarışın son gününde 89 km’lik tek etap geçilecek ve toplamda 359 km’lik bir mesafe kat edilerek finiş seremonisi için Ankara’ya ulaşılacak. Ankara-Kars-Ankara rotasında toplamı 1632 km’yi bulan 14 etap geçilecek. Parkur Kuzey Doğu istikametini takip ederek Ermenistan ve Gürcistan sınırlarına yaklaşacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top