Trans Anatolia’da ilk günün lideri, Suat İnan

Suat İnan ve Ejder Erişti ikilisi ilk günü lider tamamladılar..

Suat İnan ve Ejder Erişti ikilisi ilk günü lider tamamladılar..

Trans Anatolia maratonunun ilk günü klasmanlar açıklandı. 4×4 Araçlar kategorisinde, Birlas Motorsport pilotu Suat İnan ilk günü lider tamamladı. Mitsubishi Pajero’ları ile ilk etabı 2’nci, ikinci etabı ise ilk sırada tamamlayan Suat İnan – Ejder Erişti ikilisi, gün sonunda en yakın rakiplerinin 5 dakika 55 saniye önlerinde kampa lider olarak döndüler. Suzuki Jimmy’si ile Mehmet Becce günü 2’nci, Ahmet Tınkır ise 32 dakika farkla 3’ncü sırada tamamladılar. Tınkır’a köy içinde hız limitini aştığı için 10 saniye ceza verildi.

Isuzu V Cross’u ile Murat Karahan, Tuz Gölü etabında en iyi zamanla geçerken, 138 km’lik bu etabın ikinci yarısında sapak atlayarak parkurdan saptığı uydu kontrolden tespit edildiği için 30 saniye ceza aldı. Günün ikinci etabında da yine yol dışına çıkarak 30 km’ye yakın fazladan mesafe kateden Karahan, ikinci etabı 7’nci zamanla tamamladı ve toplamda 5’nci sırada günü tamamladı.

Motorsiklet kategorisinde ise, geçen yılın galibi Yamaha pilotu Alessandro Butturi WR 450 F’i ile ilk günün her iki etabında da en iyi zamanlara imzasını ayarak, 4 dakika 34 saniye farkla günü lider bitirdi. Paolo Ceci motorlarda 2’nci olurken, Gerard Fames Gueli podyum yaptı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kapadokya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top