Trans Anatolia’da Birlas’ın zaferi!

Trans Anatolia 2015 araçlar podyumu

Trans Anatolia 2015 araçlar podyumu

Trans Anatolia 2015, Mitsubishi L200’ü ile yarışan Birlas Motorsport ekibi Suat İnan-Ejder Erişçi’nin zaferi ile sona erdi. Sekiz gün süren zorlu maratonda 2950 km’lik zorlu parkurda ilk etapta ele aldığı liderliği yarış boyunca rakipleri ile arasındaki farkı açarak koruyan ve son güne de lider başlayan Suat İnan, finişe ulaşmayı hedefleyip son etapta zorlamadı ve son günü 4’ncü sırada tamamladı.

150829-ta-topluBuna rağmen, Suat İnan-Ejder Erişçi ikilisi, en yakın rakibinin 1 saat 50 dakika 58 sanşye önünde ve 23 saat 38 dakika 27 saniyelik toplam zamanıyla finiş tak’ına ilk sırada çıktı. Geçtiğimiz yıl yapılan Trans Anatolia maratonunda kaza yaparak mücadeleyi tamamlayamayan Suat İnan, 2015 yarışı için sıfırdan hazırladığı L200’ü ile rakiplerine şans tanımadı.

Ankara Kentpark AVM önünden geçtiğimiz hafta cumartesi günün start alan ve sekiz gün boyunca Nevşehir, Sivas, Erzincan, Erzurum, Tokat, Yozgat illerinin kırsal bölgelerindeki zorlu ve uzun etaplardan geçen Trans Anatolia’da her gün ortalama 500 km ve üzerinde mesafe katedildi. Organizasyon boyunca üç gece otelde, dört gece ise kamp alanlarında konaklanıldı. Yarış genelde kuru, güneşli ve sıcak havalarda geçti.

4x4 klasmanı birincisi Birlas Motorsport ekibi

4×4 klasmanı birincisi Birlas Motorsport ekibi

4×4 klasmanında Birlas ekibinin ardından Mert Becce-Turgut Barış ikilisi Suzuki’leri ile ikinci olurken, en zorlu rekabet ise podyum 3’ncülüğü için yaşandı. Son güne araçlar klasmanında 3’ncü surada başlayan baba-oğul Ali-Emirhan Kartal ikilisi, radyatör sorunu yaşayınca çok zaman kaybettiler ve iki sıra gerileyerek ancak 5’nci sırada finiş görebildiler.

Yine son güne 24 dakika farkla 4’ncü sırada başlayan Isuzu ekibi Murat Karahan-Şener Efe ikilisi, yarış boyunca pek çok sorunla karşılaşmalarına ve zaman cezaları almalarına karşın, son gün yüksek tempo ile risk üstlenerek son etabı ikinci sırada bitirdiler ve klasmanda da bir üst sırada, 3’ncü olarak finiş görüp hedeflerine ulaştılar.

Isuzu ekibinin sadece 1 dakika 20 saniye ardından son gün parkura 5’nci olarak teker basan Ahmet Tınkır-Ali Günpay ikilisi ise, son etapta Isuzu ekibinden 20 saniye geri almalarına karşın, onların bir dakika ardından maratonu 4’ncü olarak tamamladılar.

İsuzu ekibi 3'ncü oldu

İsuzu ekibi 3’ncü oldu

Trans Anatolia 2015’de motor klasmanında İspanyol sporcu Gerrard Farrer Guell, KTM’si ile 1’nci, Portekizli Helder Rodrigues Yamaha’si ile 2’nci, İtalyan Alessandro Buttori Yamaha’sı ile 3’ncü oldular. Yarışı tamamlayan tek bayan sporcu olan Laia Sanz, KTM’ ile yarışın motor klasmanında 6’ncı sırada finiş görüp bayanlar kupasını kazandı. ATV ve kamyon kategorilerinde de tek yarışçılar mücadele ettiler. ATV klasmanında Bulgar Tsanko Tsankov, kamyon klasmanında ise İtalyan Marino Mutti finiş görüp birincilik kupalarını kaldırdılar.

Laia sainz bayanlar birincisi

Laia sainz bayanlar birincisi

29 Ağustos cumartesi günü saat 17’de Kentpark AVM önünde finiş seramonisi yapılan Trans Anatolia 2015’te, kazanan sporcular kupalarını aldıktan sonra bu başaırlarında büyük pay sahibi olan takım arkadaşları ile birlikte tak’ta fotoğraf çekip başarılarını anılaştırdılar. Trans Anatolia maratonunun finiş seramonisinin tamamlanmasından sonra sporculardan ve görevlilerden bir kısmı Ankara’dan ayrılırlarken, bir kısmı da akşam Bilkent Oteli’nde akşam yemeği yiyerek gece dinlenmeye çekildiler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top