Suat İnan farkı açıyor!

Suat İnan farkı giderek açıyor..

Birlas Motorsport pilotu Suat İnan farkı giderek açıyor..

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası açık yol maraton yarışı olan ve bu yıl 6’ncısı düzenlenmekte olan Trans Anatolia’da dördüncü gün de sona erdi ve 2950 km’lik parkurda yarı yol geçildi. Yarışta dördüncü gün (çarşamba) 87 km’lik tek özel etapta mücadele eden sporcular, buna rağmen daha fazla yorulduklarını itiraf etmek zorunda kaldılar.

Erzurum’un 100 yılı aşkın tarihi top yolu üzerinden, Şekerli köyünün kurak nehrinin taşlık yatağına, bir hayli zorlu ve bir o kadar da riskli olan 8’nci etabında da önceki etaplarda olduğu gibi zaman zaman yol kaybeden yarışçılar, özellikle dere yatağına paralel giden su kanalında yön tayininde çok zorlandılar.

Buttori, motorun lideri

Buttori, motorun lideri

Motorsikletler kategorisinde 4’ncü günün en iyi zamanı 2.43.08 ile Gerard Farres Guell’den geldi. Trans Anatolia’nın geçen yılki motor klasmanı kazananı Botturi ise, bu yıl Yamaha’sı ile yine yüksek performans sergilemeyi 8’nci etapta da sürdürdü ve 1 dakika 15 saniye farkla günün en iyi ikinci zamanını yaptı. Arana ise, 2.46.59’luk zamanıyla çıktığı etabı 3’ncü bitirdi.

Murat Karahan

Murat Karahan (Isuzu)

4×4 araçların mücadelesinde ise, Birlas Motor Sport pilotu Suat İnan, liderliğini açık ara farkla sürdürdü. 8’nci etabı 2.28.23’lük zamanıyla tamamlayan İnan, 4’ncü gün sonunda 11.55.27’lik toplam zamanıyla ve en yakın rakibi Mert Becce’nin (13.12.09) 1 saat 15 dakika 42 saniye önünde liderliğini beşinci güne taşıdı. 8’nci etabı 3.24.58’lik zamanıyla geçen Isuzu pilotu Murat Karahan ise, 15.16.22’lik toplam zamanı ile 3’ncü giden Ahmet Tınkır’ın sadece 23 dakika 19 saniye ardından 4’ncülüğü korudu.

Trans Anatolia’da ATV kategorisinde tek başına yarışan Bulgar Tasanko Tsankov ile, kamyon klasmanında yine tek başına yarışan İtalyan Marino Mutti, doğal olarak yarışı kendi sınıflarında rakipsiz ve lider olatak sürdürdüler.

Trans Anatoli’da dördüncü gün, iki motorcu düşerek yaralandılar. Yarış, görevlilerin müdehalesi için duraksatılınca, araçların parkura çıkmasında yarım saat kadar gecikme yaşandı. 2950 km’lik parkurun yarı yolunu geride bırakan yarışçılar, yarınki beşinci günden itibaren batıya doğru geri dönüşe geçecekler.

Dönüş yolunda ilk mola, gün sonunda ve Erzincan’ın Refahiye ilçesindeki kamp alanında verilecek. Altıncı gün Kapadokya’da yine kampta konaklayacak olan maraton, pazar günü saat 16’dan itibaren Ankara Kentpark AVM önünde sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Erzurum

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top