Maratonda ilk gün sona erdi

Murat Karahan, Isuzu'suyla ilk günü tamamladı

Murat Karahan, Isuzu’suyla ilk günü başarıyla tamamladı

Trans Anatolia’da ilk gün geride kaldı. Sabah Ankara’dan yola çıkan ekipler, 400 küsur km’lik ilk gün rotasında iki özel etapta zamana karşı yarıştılar, navigasyonlarıyla yollarını ve yönlerini kaybetmeden etapları geçip gün sonundaki servis ve kamp alanına ulaştılar.

Yarışın en uzun günlerinden biri olan bugün, zorluk derecesi yüksek 183 km’lik Tuz Gölü etabını geçen, ardından da 27 km’lik ‘kısa’ (Belis) etabını yapan yarışçılar, kamp alanında bir yandan dinlenmeye çalışırlarken, diğer taraftan da saat 20.30’da açıklanacağı bildirilen günün klasmanı için görevlilerin bulunduğu kıl çadırın panosunu gözlem altına aldılar.

Suat İnan ve Ejder Erişti ikilisi ilk günü tamamladılar..

Suat İnan, ilk günü tamamladı..

Kapodakya’daki kamp alanı, geçen yıl aynı bölgede ama asfalta yakın bir alandaydı, fakat çok toz kalkmasından yana yapılan eleştirile üzerine bu yıl yoldan iki yüz metre kenarda ama yine ana yola rakımlı bir tepede, tozsuz bir alanda çadırlar açıldı, kamp alanında yaşam başladı. Anatolia’da ilk gün, hava açık, güneşli ve sıcaktı.

TA'da ilk gün motorlar zorlandı

TA’da ilk gün motorlar zorlandı

Maratonda yarın (pazartesi) ikinci günün programında Kapodakya’dan sabah erken saatte yola çıkacak olan yarışçılar, Kemaliye’de günü tamamlayacaklar. Yarın, 134 km (Yozgat), 82 km’lik (Sivas) ve 39 km’lik (Kemaliye) olmak üzere 3 özel etap geçecek olan yarışçılar, gün sonunda otelde konaklayacaklar. Trans Anatolia, 29 Ağustos pazar günü başladığı nokta olan Ankara’daki Kentpark AVM önünde sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kapodokya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top